trener nema milosti

Zidane to nije smio napraviti Kovačiću: Potez zbog kojeg Mateo mora razmisliti o odlasku iz Reala!

28.05.2018 u 09:44

Bionic
Reading

Mateo Kovačić nije odigrao niti minute u tri finala Lige prvaka, a Zinedine Zidane nije ga htio uvesti u igru ni kada je sve bilo riješeno ove subote, preferirajući Marca Asensija čime je poslao negativnu poruku našem mladom veznjaku...

Hrvatski 24-godišnji reprezentativac na bizaran način ispisuje povijesne knjige elitnog klupskog nogometnog natjecanja. Naime, Kovačić je u svojoj mladoj karijeri već triput osvojio Ligu prvaka, a nije odigrao ni minute u njezinim finalima!

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

U prvom nije bio niti na klupi, u drugom nije dobio minutažu, a ove subote nadao se Mateo da bi moglo biti drukčije, jer Zidane mu je dao priliku u nekim važnim utakmicama, poput onih protiv PSG-a ili Bayerna.

Ipak, Kovačić je ponovo ostao bez prilike, iako je u završnici susreta sve bilo riješeno. Trener Reala trebao je uzeti u obzir činjenicu da naš veznjak nije nikad okusio slast igranja u finalu, ali umjesto njega gurnuo je u igru Marca Asensija koji je još prošle godine igrao protiv Juventusa i zabio pa mu tih par završnih minuta na terenu definitivno nije trebalo.

Na taj je način Zidane poslao negativnu poruku Mateu Kovačiću koji je iznimno tražen na nogometnom tržištu otkad je stigao u Madrid, jer drugi su veliki klubovi svjesni da odličan igrač u Realu previše sjedi na klupi.

Hoće li takav tretman nagnati Kovačića da odluči promijeniti sredinu, ostaje za vidjeti, a vjerojatno će ovisiti o tome tko će u veznoj liniji napustiti klub tijekom ljeta. Možda sljedeće sezone dođe njegovo vrijeme u Realu, ali zasad ne izgleda tako...