NARAVNO, IZVANSERIJSKI

Zidane: Ovaj gol samo potvrđuje kakav je Ibra igrač!

16.11.2012 u 08:59

Bionic
Reading

Hvalospjevima za prekrasan pogodak švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića u prijateljskom susretu protiv Engleske (4:2) priključio se i nekad najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidane

Podsjetimo, Ibrahimović je u srijedu postigao sva četiri pogotka za Švedsku u slavlju nad Engleskom, a posljednji od njih bio je doista spektakularan. Šveđanin je škaricama s otprilike 22, 23 metra poentirao prebacivši istrčalog Joe Harta.

'Ibrahimović je izvanserijski igrač. Ja nikada nisam postigao četiri pogotka na jednoj utakmici. Sjajan je, a tek posljednji gol... Fantazija',  rekao je nekad i sam strijelac prekrasnog pogotka u finalu Lige prvaka 2002. godine protiv Bayera iz Leverkusena.

Međutim, sjajan potez Šveđanina neće konkurirati za najbolji gol u 2012. godini, odnosno nagradu koja nosi ime Ferenca Puskasa, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Postigao je Ibrahimović svoj čudesni gol samo nekoliko sati prekasno da bi ušao u izbor za najbolji gol u ovoj godini, budući da je ranije FIFA-in tim eksperata izabrao i objavio deset golova koji su ušli u uži izbor, te otvorio glasanje putem interneta.

Dobra vijest za Ibrahimovića i ljubitelje nogometa je što će njegov gol konkurirati za nagradu najboljeg sljedeće, 2013. godine.