benfica smijenila trenera

Zgražali su se kada ga je Krovinović psovao, a sada se uspostavilo da su i drugi igrači imali problema s njime

28.12.2021 u 17:35

Bionic
Reading

Zbog razdora koji je nastao između njega i nogometaša Benfice, s mjesta trenera ovog portugalskog giganta otišao je 67-godišnji trener Jorge Jesus.

U posljednjem nastupu pod vodstvom Jorgea Jesusa Benfica je od velikog rivala Porta izgubila utakmicu osmine finala tamošnjeg Kupa (0:3). Jorge Jesus ostavlja klub na trećem mjestu prvoligaške ljestvice (četiri boda manje od Porta i Sportinga), dok momčad kasnije u sezoni očekuje i dvije utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Ajaxa.

Jorge Jesusu ovo je bio drugi mandat u Benfici (ovom prilikom je u klub došao 2020. godine). Prije toga je bio trener Benfice od 2009. do 2015. godine i u tom je razdoblju vodio klub do čak deset trofeja.

Portugalski mediji su izvijestili o sporazumnom raskidu ugovora, ali su i mnogi navodili kako je došlo do potpunog razdora između trenera i igrača, a pogotovo je proključalo u odnosu trenera i 32-godišnjeg Pizzija.

Inače, u srpnju ove godine, na račun trenera Jesusa žustro se okomio i tadašnji igrač Benfice, danas Hajduka, Filip Krovinović.

Naime, netko je snimio njegov razgovor, u kojem se prilično ružno osvrnuo na odluku trenera Jorgea Jesusa, a koji mu nije dao priliku u prijateljskoj utakmici protiv Covilhe.

>> [VIDEO] Filip Krovinović zbog žestokih uvreda na račun trenera Jesusa, Benfica ga odlučila kazniti

'Zamisli u kakvoj sam situaciji bio. Jučer smo imali utakmicu i ja sam bio jedini igrač koji nije igrao, a igrali smo s dvije momčadi. Pomoćni trener je pitao Jesusa hoću li i ja igrati. On je rekao da ostajem na klupi i da ću ući samo ako se netko ozlijedi. Kur*** sin... Nevjerojatno! Mogao sam ostati kod kuće, a ne da sam morao dolaziti ovdje', rekao je Krovinović na portugalskom jeziku, a netko je snimku brzo objavio na društvenim mrežama, zbog čega je hrvatski veznjak prvo suspendiran,  a potom i prodan Hajduku.

Jorgea Jesusa na klupi će privremeno zamijeniti Nelson Verissimo, dosadašnji pomoćnik koji će debitirati u najtežoj mogućoj utakmici - prvenstveno gostovanje kod Porta 30. prosinca.