raskol u redovima 'kraljeva'

Žestoki sukob u Realu; Ramos zaratio s Modrićem, u klubu odlučili koga će se riješiti

28.11.2018 u 12:45

Bionic
Reading

Real Madrid je u 5. kolu Lige prvaka stigao do važne gostujuće 2:0 pobjede kod Rome u Rimu. Taj je uspjeh samo nakratko utišao veliki sukob koji već nekoliko dana potresa svlačionicu 'kraljeva', a glavni su akteri kapetan Sergio Ramos i - Luka Modrić

Bilo je žestoko, glasno, burno i prilično - neugodno. Tako pojedini španjolski mediji prenose događaje iz svlačionice madridskog Reala od prije nekoliko dana. Sukob među igračima dogodio se u subotu nakon što je Real u španjolskom prvenstvu izgubio na gostovanju kod 'malenog' Eibara. Završilo je ponižavajućih 3:0 za baskijsku momčad, a Real je na prvenstvenoj ljestvici pao na tek šesto mjesto.

Nakon takvog sramotnog poraza prvi je 'eksplodirao' kapetan Sergio Ramos. Logično jer je on u stvari vođa ove momčadi, prvi među jednakima. No, prvi kojeg je napao bio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Optužio je Ramos izravno Luku da se ne trudi dovoljno, imenovao ga je za jednog od glavnih krivaca za loše igre i stanje u momčadi. Informacije iz svlačionice kazuju kako Modrić nije ostao dužan, ali se na kraju ipak 'taktički povukao' jer Ramos je poznat po tome da ima 'kratak fitilj'.

Problem je u činjenici kako nije ostalo na tom sukobu. Ramos je navodno oko sebe okupio domaće, španjolske igrače, te je od trenera Santiaga Solarija tražio da Modrića izostavi iz momčadi za utakmicu s Romom! Priča ide tako daleko da pojedini izvori tvrde kako je Ramos u nedjelju navečer bio i na razgovoru s predsjednikom Florentinom Perezom te je od njega zatražio da već ove zime proda Luku Modrića i još neke strane igrače!

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ultimatum kapetana Reala navodno ide do toga da je zatražio da se klub u najkraćem mogućem roku riješi Marcela, Casemira, Navasa, Balea, Benzeme i Varanea!

Sada je, bez obzira na važnu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka, u Realu doslovno ratno stanje. Sergio Ramos predvodi 'domaći klan', Luka Modrić na čelu je 'legije stranaca'. Dva velika prijatelja u ovom su trenutku 'na ratnoj nozi' i pitanje je kako će završiti ovaj sukob koji bi mogao doslovno razoriti svlačionicu 'kraljeva' koji su ionako uzdrmani neuvjerljivim igrama i lošom formom najvažnijih igrača ove sezone.

  • +15
Španjolski nogometaš Sergio Ramos Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Izvori bliski momčadi i čelnicima Reala navode kako je predsjedniku Perezu ova situacija došla kao naručena jer je ionako namjeravao napraviti čistku - već je ranije najavljeno kako bi se Marcelo trebao pridružiti Cristianu Ronaldu u Juventusu, Luku Modrića i dalje želi Inter, Gareth Bale je sve bliže Manchester Unitedu, a Josea Mourinha niti ne trebate pitati da li želi Varanea na Old Traffordu. Keilor Navas je izvrstan golman za kojeg se bore najbolji europski klubovi, slično kao i Karim Benzema koji može birati u kojem klubu želi nastaviti karijeru...

Sad će Perezu biti puno lakše donijeti odluku, a dojam je kako će 'legija stranaca' u svlačionici Reala već ove zime doživjeti težak poraz. U Realu se sprema veliko čišćenje, vrlo vjerojatno je da će stradat stranci na čelu s Lukom Modrićem. Bez obzira na sve što je Luka donio ovoj momčadi i koje je sve nagrade osvojio ove godine. To će mu samo podići cijenu. A Perez će to znati unovčiti, sjajan je trgovac.