IZNESENA S TERENA

Žensko polufinale US Opena završilo u suzama!

05.09.2014 u 22:27

Bionic
Reading

Kineskinja Peng Shuai morala je predati polufinale US Opena u meču s Caroline Wozniacki, nakon što se potpuno fizički slomila pri rezultatu 6:7, 3:4...

Iskusna 28-godišnja tenisačica nije izgubila niti jedan set do okršaja s Dankinjom, izbacivši pritom sjajne igračice poput Agnieszke Radwanske i Belinde Bencic, ali fizički nije izdržala težak polufinalni meč i na kraju je iznesena s terena.

Tenisačice su odigrale iznimno naporan prvi set koji je trajao više od sat vremena, a Wozniacki ga je dobila u 'tie-breaku'. U drugom je oduzela prednost protivnici, a onda pri rezultatu 4:3, kada je Peng imala 'break' loptu, jednostavno su Kineskinji otkazale noge i nije se mogla ni pomaknuti.

Liječnička ekipa iznijela ju je s terena, a glavno pitanje je bilo: radi li se o ozljedi ili samo o grču? Ipak je Kineskinji dopušten medicinski 'time-out', no kad se vratila deset minuta kasnije, ništa se nije promijenilo na bolje, a osim bolova u nogama, još joj je i pozlilo od toplotnog udara. Tri poena kasnije srušila se na tlo i u invalidskim kolicima izvedena je s terena.

'Ovo je bilo teško gledati, žao mi je što joj se to dogodilo, nadam se da će joj biti dobro,' izjavila je Caroline Wozniacki nakon pobjede, koja se nakon punih pet godina vratila u finale US Opena.

US Open, polufinale:

Wozniacki – Peng 7:6 (1), 4:3 predaja