SuperSport HNL

Željko Sopić u svom stilu najavio derbi s Osijekom: Na Rujevici se ne bojimo ni Real Madrida

09.03.2024 u 08:57

Bionic
Reading

Derbi 26. kola SuperSport HNL-a u nedjelju na Rujevici igraju vodeća Rijeka i Osijek (15 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener Rijeke Željko Sipić

Rijeka je vodeća na prvenstvenoj ljestvici, a uz to je na svojoj Rujevici upisala četiri pobjede u nizu uz gol-razliku 12:0! A u nedjelju, u derbiju 26. kola SuperSport HNL-a, na rasprodanu Rujevicu stiže Osijek (15 sati, MAXSport1, MAXtv). Sudar je to dviju najefikasnijih momčadi ovosezonskog prvenstva i sigurno će biti spektakl.

'Pred nama je jedna, ni bitnija, niti manje bitnija utakmica protiv Osijeka. Svakako nas čeka jedna zahtjevna utakmica, Osijek je u borbi za Europu, s još nekoliko klubova se bori za to četvrto mjesto. Mi želimo što duže ostati tu gdje smo trenutno, a za to nam treba pobjeda protiv Osijeka. Pokušat ćemo napraviti sve da to i ostvarimo pred našom publikom', kazao je u uvodu trener Rijeke Željko Sopić, koji se osvrnuo i na zdravstveno stanje svoje momčadi:

'Imamo još vremena do nedjelje, Niko Janković je radio samostalne treninge s kondicijskim trenerom sa strane, a prije utakmice ćemo odlučiti hoćemo li ga staviti na klupu ili ne. Doduše, tu će zadnju riječ donijeti liječnička služba pošto znamo da je ta ozljeda jako ozbiljna i teška, a njemu se to dogodilo drugi puta. Nećemo riskirati ništa, prebitan nam je igrač, a imamo još dovoljno kola do kraja gdje on može participirati i pomoći ekipi. Svi ostali su manje više u redu, imamo nekih manjih problema no ja se nadam da će do utakmice sve biti u najboljem redu. Čabraja bi također trebao početi uskoro trenirati, no vjerujem tek od ponedjeljka. Nema potrebe niti da s njim riskiramo bilo što zbog liječničkog kartona. Radeljić? Trenira s nama od prvog dana nakon slobodnog dana, doduše s povezom gdje ima i neku rupu. Dečki su to “zakrpali” i mislim da će biti spreman za utakmicu.'

Osijek na Rujevicu stiže bez svog najboljeg strijelca Ramona Miereza...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Gledajte, mi se spremamo za Osijek. Miereza nema, no što se toga tiče može i netko drugi u datom trenutku dati više od Miereza. S druge strane, nije to nikakvo olakšavanje ili ne znam što, uz podršku koju Osijek ima od svoga grada i svojih navijača, oni minimalno računaju da se izbore za Europu i tako će se postaviti. No, da se ne ponavljam, da i Real Madrid dođe, mi se na Rujevici ne bojimo nikoga. Želimo li i dalje zadržati visoke ambicije, moramo od prve minute krenuti po tri boda', u svom je stilu komentirao Sopić te nastavio:

'Mislim da je Osijek pokazivao jedno drugačije lice u svojoj Opus Areni, za razliku od gostujućih terena. No znate kako je to, nogomet ima uspon i pad sportske forme. Nekad si dobar, nekad loš, no oni imaju svoje brige, a mi svoje brige i svoju borbu. Iskreno, nisam jedan od trenera koji voli pričati o drugim momčadima. Imaju mog prijatelja Zekića, on se treba time baviti ne ja, što bih ja trebao pričati o Osijeku, Dinamu ili Hajduku... Imaju svoje trenere, neka se oni “bakću” s njima', naglasio je Sopić kojeg sigurno može radovati povratak Fruka:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +14
Rijeka - Varaždin, 3.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Kada vam fale najbolji strijelac lige i najbolji asistent lige, obično vam to u nekom normalnom klubu fali. Ako trenirate neki City ili Real pa imate takvih šest, onda vam malo manje fale, no mislim da bi svakoj ekipi falili takvi dečki. Falili su i nama protiv Varaždina... Toni je zdrav, oran za borbu i očekujemo da nastavi tim stopama kako je igrao do sada.'

Na kraju je Sopić u svom stilu zaključio...

'Obično najavljujem da ćemo se povući i čekati protivnika, sada je ovo jedna nova taktika. Da, ovaj put ćemo ići na pobjedu, slobodno stavite u naslov da ovaj put idemo na pobjedu. Visoki pritisak na protivnika od prve minute? Ne, od 17. minute ovog puta, cijeli tjedan smo radili da krenemo napasti Osijek od 17. minute, odnosno na prelasku u 18. minutu. Do tada ćemo biti u kabini', završio je u sarkastičnom stilu trener Rijeke.