start na rujevici

Željko Sopić okupio momčad Rijeke, a na prvom se treningu ukazao i 'otpisani' Lindon Selahi

02.01.2024 u 21:08

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke danas su i službeno započeli prvi dio priprema za nastavak sezone. Trener Željko Sopić će momčad do 7. siječnja pripremati na Rujevici, a dan kasnije odlaze u Čatež gdje će boraviti do 12. siječnja

'Kao prvo svima puno zdravlja u novoj godini, mislim da je to najvažnije. Sve ostalo će doći. Odigrat ćemo četiri prijateljske utakmicu plus jednu međusobnu', kaže trener Rijeke Željko Sopić i napominje:

'Igrači su odradili ono što su trebali doma po pitanju fizičke spreme. U principu imali su samo sedam dana slobodno. Nadam se da ćemo nastaviti ono gdje smo stali prošle godine. Prijelazni rok? Na nekim pozicijama bi nam trebala širina kadra.'

Na prvoj prozivci Sopić je imao 31 nogometaša, jer je Emmanuel Banda, zambijski reprezentativac, do daljnjega odsutan zbog nastupa na Afričkom kupu nacija.

Zanimljivo, s momčadi i dalje trenira Lindon Selahi koji je zadnjim utakmicama jeseni preseljen na tribine nakon što je odbio potpisati novi ugovor. Nakon svega, Selahi od 1. siječnja ima zeleno svjetlo za pregovore s novim potencijalnim poslodavcima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +26
NK Rijeka, početak priprema, 2.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Predivno je opet vidjeti suigrače. Spremni smo i radujemo se drugom dijelu sezone. Vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima', kazao je kapetan Rijeke Nediljko Labrović.

Riječani će se do 7. siječnja pripremati na Rujevici, a dan kasnije odlaze na pripreme u Čatež gdje će boraviti do 12. siječnja. Tamo će odigrati dvije pripremne utakmice, 9. siječnja protiv Radomlja i 12. siječnja protiv Sturm Graza, obje s početkom u 13.30 sati. 'Generalku' za nastavak sezone će predstavljati susret s Bravom 17. siječnja na Rujevici, a dan kasnije će igrati s Opatijom. Ta će utakmica biti zatvorena za javnost. Proljetni dio sezone Rijeka otvara 24. siječnja zaostalom utakmicom kod Gorice.

Standings provided by Sofascore