U PITANJU SU REKORDI

Željeli su ga učiniti najplaćenijim igračem u povijesti kluba, odbio ih je, a zatim je uslijedio 'hladan tuš'; tko to može platiti?

25.04.2022 u 17:32

Bionic
Reading

Declan Rice (23) odbio je novi ugovor s West Hamom pa su krenula nagađanja oko njegovog transfera u bogatije engleske velikane - Manchester United i Chelsea

Defanzivni veznjak 'Čekićara' je odbio treću ponudu West Hama iako je ona bila izdašna, jer je mogao postati najplaćeniji igrač u povijesti kluba sa primanjima od čak 240 tisuća eura tjedno (milijun eura mjesečno). No uslijedila je hladna odbijenica igrača koji želi napraviti korak više, boriti se za trofeje u dresu neke od najvećih momčadi Premiershipa.

U prvom redu stoje Manchester United i Chelsea, ali je West Ham odlučio pokazati zube te je vodstvo istaknulo cijenu od 180 milijuna eura što bi bio apsolutni rekord po odšteti koju je neki engleski klub isplatio za jednog nogometaša te drugi transfer u povijesti nogometa.

Zasad je rekorder u Premiershipu Jack Graelish koji je Manchester City koštao 117,5 milijuna funti kada je dolazio iz Aston Ville, dok je svjetski rekord prelazak Neymara iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura.

  • +5
Chelsea - West Ham, engleska liga, 24.4.2022. Izvor: EPA / Autor: VINCENT MIGNOTT

Manchester i Chelsea sigurno neće toliko iskeširati, a na njihovu žalost sve adute u rukama zasad drži West Ham, jer je Rice vezan ugovorom do ljeta 2024., dakle još dvije sezone, a nakon toga klub ima i opciju jednogodišnjeg produljenja

Inače, Rice se posljednjih 18 mjeseci prometnuo u jednog od ključnih igrača reprezentacije, upisao je 28 nastupa i odigrao možda najvažniju  ulogu na putu Engleske do finala Eura koje je održano prošle godine. Veznjak je bio i pokretačka snaga West Hamove bajke u Europskoj ligi koja i dalje traje, jer Londončane čeka polufinalni dvoboj Europske lige s Eintrachtom iz Frankfurta.