indijci velika konkurencija

Želite li bodriti Hrvatsku u Kataru? Trebat će vam puno sreće, ali što je najgore, još se niti ne zna koliko će Hrvatima pripasti ulaznica

09.02.2022 u 11:52

Bionic
Reading

Iako još uvijek nije poznat konačni popis sudionika Svjetskog nogometnog prvenstva, koje će se od 21. studenog do 18. prosinca ove godine održati u Kataru, već sada je posve izvjesno da će do ulaznica za utakmice biti jako teško doći

Prvi krug prijava za ulaznice Svjetskog nogometnog prvenstva završen je 8. veljače. I u tih 20 dana za ulaznice je apliciralo čak 17 milijuna potencijalnih kupaca. Ono što čudi jest da najveći broj zainteresiranih dolazi iz zemlje domaćina, odnosno iz Katara.

Fifa je potvrdila da je velik broj zahtjeva stigao i iz Argentine, Brazila, Engleske, Francuske, Indije, Meksika, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD-a.

Zanimljivo, Indije, koju s klupe vodi Igor Štimac, na tom turniru neće biti, ali interes u toj zemlji za ulaznicama je nevjerojatan.

Također, Fifa je prijavila da se za finalnu utakmicu, koja je na rasporedu 18. prosinca na stadionu Lusail, a čiji je kapacitet 80.000 ljudi, prijavilo čak 1,8 milijuna interesenata.

Prema tome, jasno je da će za dobivanje ulaznice trebati velika sreća.

FIFA Ticketing će prije dodjele ulaznica provjeriti zadovoljavaju li zahtjevi svim uvjetima ili podliježu kakvim ograničenjima. Također, svi uspješni, djelomično uspješni i neuspješni prijavitelji bit će obaviješteni o ishodu prijava od utorka 8. ožujka 2022., uz korake koje treba slijediti i rokove za plaćanje.

Prije ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo navijači će imati još jednu priliku za prijavu za ulaznice prema načelu 'tko prvi', a poslije ždrijeba, kada bude poznat raspored utakmica, uslijedit će nove faze prodaje, kada će se moći kupiti ulaznice za navijačke sektore pojedinih reprezentacija, kao i uvjetne ulaznice za eventualne utakmice poslije natjecanja po skupinama sve do finala.

Nažalost, kako nam je potvrdio Nikša Martinac, HNS-ov povjerenik za ulaznice, Fifa još uvijek nije odredila postotak ulaznica koji će pripasti svakoj od reprezentacija. Dosad je to bilo po osam posto kapaciteta na utakmicama svjetskih prvenstava (op.a., na utakmicama Eura po 20 posto).

FIFA je za ovo natjecanje ublažila ograničenja kupnje ulaznica s prethodnih svjetskih prvenstava – sada grupa navijača može kupiti do šest ulaznica po utakmici i do 60 ulaznica tijekom turnira kako bi uživali u navijanju s prijateljima i obitelji.

Za ulazak u Katar i pristup stadionima bit će potrebna identifikacijska kartica za navijače (Hay'ya - Fan ID), a potrebno je pratiti i sve aktualne epidemiološke mjere.