UZVRATI LIGE PRVAKA

Želite gledati Juventus s motiviranim Mandžukićem? Evo kako

14.03.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Utorak je od 20:45 sati rezerviran za dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. U Italiji se sastaju Juventus - Porto (Arenasport 3), a u Engleskoj Leicester - Sevilla (Arenasport 1). Naravno, za ljubitelje nogometa u Hrvatskoj posebno će zanimljiva biti utakmica Juventus - Porto jer klub iz Torina, za koji igraju hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić i Marko Pjaca ima veliku prednost od dva gola razlike iz prve utakmice

Tragičar Porta u tom je susretu bio bek Alex Telles koji je sredinom prvog poluvremena zaradio isključenje. Odolijevao je Porto napadima gostiju do same završnice susreta kada su Allegrijevi džokeri s klupe Pjaca i Dani Alves uspjeli zatresti mrežu legendarnog Ikera Casillasa, piše portal Dvoznak.com.

Portu sada treba pobjeda od dva gola razlike na iznimno negostoljubivoj Juventus Areni. U Torinu je Juventus u posljednjih pet godina doživio tek dva takva poraza, i to od Bayerna i Barcelone koji su ipak neusporedivo snažnije ekipe od Porta. U deset susreta pred svojim navijačima odigranih u 2017. Juventus zna isključivo za pobjede iako su se posljednjih tjedana Allegrijevi igrači dobrano namučili da bi svladali Inter, Napoli i Milan. Nakon tih susreta gosti su se žalili na očajan sudački tretman, a posebno su ljuti bili navijači Napolija i Milana jer je Juventus pogotke odluke postizao iz dvojbenih jedanaesteraca.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Allegri je oprezan prilikom najave uzvrata s Portom:

'Brojni su rizici u ovoj utakmici, nema popusta u ovom natjecanju. Porto prije svega igra vrlo dobro, to su demonstrirali već u kvalifikacijama u Rimu kada su također krenuli u uzvrat bez prednosti. Dobro iskorištavaju epizode, no mi moramo biti hrabri kako bi usmjerili utakmicu na pravi način bez razmišljanja o rezultatu prve utakmice. Želimo ostvariti još jednu pobjedu kod kuće.'

Očekuje se da će Allegri momčad protiv Porta kao i u prvoj utakmici osmine finala postaviti u formaciju 4-2-3-1, a od prve se minute na krilima očekuju Cuadrado i Mandžukić koji su zbog suspenzije i bolesti morali propustiti prvenstveni derbi s Milanom. Nema sumnje kako će Mandžukić biti dodatno motiviran da zabije starom znancu Casillasu.

Iskusni stoper Chiellini nije u potpunosti spreman pa bi stoperski par trebali činiti Bonucci i Rugani, a u veznoj bi liniji priliku trebao dobiti Marchisio.

Porto je ove sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka iz natjecanja izbacio Romu i to zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi u uzvratnom susretu na rimskom Olimpicu. Upravo ta činjenica može dati optimizam navijačima Porta pred zahtjevnim gostovanjem u Torinu. U prilog momčadi Nuna Espirita Santa ide i činjenica da su nakon poraza od Juventusa u prvenstvu nanizali pobjede nad Boavisom, Portom i Aroucoum uz impresivnu 12:0 gol razliku.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Leicester se preporodio, ali…

Što se tiče utakmice Leicester - Sevilla (Arenasport 1) ona je zanimljiva jer se u svega dva tjedna Leicester preporodio, a Sevilla upala u krizu.

Sevilla je u prvoj utakmici propustila slaviti mnogo uvjerljivije od 2:1, a nakon smjene Claudija Ranierija je Leicester odigrao dvije odlične utakmice u engleskom prvenstvu te bi večeras u uzvratu moglo biti jako zanimljivo i neizvjesno.

Sudbina je htjela da šampionski trener Claudio Ranieri svoju posljednju utakmicu na klupi Leicestera vodi u Ligi prvaka u Sevilli. Izgubio je 1:2 u prvom dvoboju osmine finala i dobio otkaz oko kojeg se još uvijek lome koplja, ali život i utakmice idu dalje.

Na njegovo mjesto instaliran je Craig Shakespeare, koji je bio Ranierijev pomoćnik, a dvije prvenstvene pobjede koje je ostvario protiv Liverpoola i Hulla dokazuju da on odlično poznaje aktualnu momčad te da mu ona i maksimalno vjeruje.

Uprava je to honorirala ugovorom do kraja sezone, a uzvratni dvoboj protiv Seville dočekuje se u Leicesteru u daleko boljem raspoloženju nego pred prvu utakmicu. Sevilla je u njoj propustila mnogo uvjerljivije slaviti, a Jamie Vardy je svojim pogotkom vratio veliku nadu prošlogodišnjem engleskom prvaku.

U međuvremenu je i španjolski klub upao u krizu te su karte uoči uzvrata drugačije posložene i Leicester više nije u ulozi autsajdera, već se itekako može nadati ravnopravnoj utakmici u kojoj je zapravo sve moguće i nema favorita za prolaz.

'Već nakon prve utakmice smo golom u gostima sebi osigurali veliku priliku u uzvratu, a dvije pobjede u prvenstvu donijele su nam momentum i samopouzdanje. Očekujem fantastičnu atmosferu na našem stadionu, a znamo da se u nogometu ništa ne može dobiti besplatno. Moramo od prve minute pokazati odlučnost i konkurentnost Sevilli koja ima ogromno europsko iskustvo u utakmicama ovakvog tipa', objašnjava novi trener Leicestera Craig Shakespeare, koji nema briga oko sastava s obzirom na to da su Mendy i Wague dulje izvan stroja i oni nisu toliko bitni, a stoper Wague uostalom još nije ni igrao ove sezone. Stoga je za očekivati sastav koji je odigrao većinu dvoboja ove sezone.

U prvom dvoboju Sevilla je dočekala Leicester u trenutku kada su Englezi bili u velikoj krizi, te su Španjolci očekivali sve riješiti već u prvom susretu. Prema prikazanom to su i zaslužili, no Leicester se provukao i doživio minimalan poraz 1:2 koji je danas moguće nadoknaditi.

Gledajući aktualnu ligašku formu dalo bi se zaključiti kako je Sevilla u padu forme s obzirom na to da je u posljednja dva nastupa remizirala s Alavesom i Leganesom koji ne spadaju u sam vrh nogometa na Pirinejima.

Treba ipak biti realan i kazati kako je bilo iluzorno za očekivati da će Sevilla nadoknaditi minus za Realom i Barcom pa je u neku ruku i jasna odluka Jorgea Sampaolija da u spomenutim nastupima rotira sastav, a kako bi na gostovanje u Engleskoj došao s najjačim snagama.

Španjolski novinari gostovanje u Leicesteru proglasili su utakmicom godine, no Jorge Sampaoli smiruje tenzije:

'Ne želim pričati o tome je li to utakmica sezone, jedino što znam jest da je pred nama jedna povijesna prilika. Za svaki klub velika je stvar naći se među osam najboljih na svijetu i isključivo na taj način pristupam ovom susretu.'

Španjolci su nadigrali Leicester u Sevilli, ali argentinski trener upozorava kako se danas igra protiv jedne sasvim druge momčadi:

'Od prvog susreta nije prošlo mnogo vremena, no razlike između Leicestera onda i sada su ogromne. Leicester koji je igrao na Sanchez Pizjuanu sasvim je druga ekipa od one s kojom ćemo se danas sresti. Pokazali su pod vodstvom novog trenera koliko vrijede protiv Liverpoola i Hulla. Oni mi sada ponovno djeluju kao ekipa koja je osvojila Premier ligu.'

Obje utakmice na rasporedu su od 20:45 sati na kanalima Arenasporta (MAXtv).