PSV - DINAMO 2:0

Zelenika spriječio katastrofu ali ne i ispadanje iz Europe

07.11.2013 u 20:55

PSV - Dninamo

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Bionic
Reading

'Modri' su porazom od PSV-a 2:0 ostali prikovani za dno B skupine, što znači i da su dva kola prije kraja natjecanja po skupinama ostali bez proljetnog nastupa u Europskoj ligi

Bio je to treći poraz 'modrih' u skupini uz samo jedan osvojeni bod protiv PSV-a u Zagrebu i negativnu razliku pogodaka 1:7. Dinamo je u Eindhovenu imao posljednju priliku za ostanak u igri za 'europsko proljeće', no hrvatski prvak je pružio još jednu očajnu predstavu i na koncu može biti sretan što je primio samo dva gola.

Usprkos velikom optimizmu koji je uoči utakmice vladao u taboru hrvatskog prvaka, Dinamo je utakmicu otvorio bojažljivo, bez agresije nepotrebno se povukavši u svoj kazneni prostor. U prvih pola sata utakmice Dinamovi igrači nisu uspjeli spojiti niti dva dodavanja, a novi pokušaj sa Sammirom kao 'lažnom devetkom' i Limom u vezi nije dao nikakvog ploda. S takvom igrom bilo je samo pitanje trenutka kada će 'modra' obrana kapitulirati. PSV je od prve minute pritiskao i stvarao prilike. U razmaku od 19. do 24. minute domaćin je imao čak četiri odlične prigode no Zelenika je zaustavio udarce Toivonena, Depaya i Locadie. Ipak, u 29. minuti PSV je došao do vodstva nakon sjajne akcije u kojoj su petorica igrača odigrala iz prve, a sve je zaključio Maher preciznim udarcem s ruba peterca.

PSV - Dinamo 2:0 (sažetak)


Dinamo je nakon primljenog gola podigao ritam igre i do konca poluvremena dva puta zaprijetio, no udarce Pinta i Soudanija domaći vratar Tyton lakoćom je obranio.

U nastavak susreta Dinamo je ušao s jednom promjenom u sastavu, u igru je ušao Rukavina, a izašao je Lima. Sammir je vraćen na svoju pravu poziciju i 'modri' su krenuli u lov na pobjedu. U 50. minuti Soudani je povukao kontru, vukao je loptu više od 60 metara i kada je stigao do ruba kaznenog prostora sve je uprskao. Nepotrebno je oklijevao i domaći stoperi su izbili loptu. U 53. minuti zaprijetio je i Brozović no prebacio je nizozemska vrata. Kada se činilo kako bi Dinamo mogao izjednačiti, PSV je u 57. minuti povisio vodstvo. U kopiji akcije za prvi gol, asistent je ponovo bio Narsingh, a strijelac je ovoga puta bio Toivonen.
PSV je u 67. minuti mogao i do trećeg gola kada je Locadia sam izbio pred Zeleniku, no mladi Dinamov vratar je sjajno reagirao. Zelenika je u 72. minuti odlično obranio i udarac Mahera. Korak do trećeg gola PSV je bio u 83. minuti kada je Depay uzdrmao vratnicu, te minutu kasnije kada je Jozefzoon izbio sam pred suparnička vrata no promašio je cijeli gol. Vratnicu je uzdrmao i Maher u 89. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine Ludogorec i Čornomorec su odigrali 1-1. Bugari su poveli u 47. minuti golom Aleksandrova, a izjednačio je Gai u 64. minuti.

Ludogorec - Černomorec 1:1 (sažetak)


Nakon četiri kola u vodstvu je Ludogorec sa 10 bodova koji je osigurao plasman u drugi krug natjecanja. PSV je drugi sa sedam bodova, Čornomorec na trećem mjestu ima četiri boda, dok je Dinamo na začelju s jednim bodom.

Skupina B
Ludogorets Razgrad Chernomorets Odessa 1:1
PSV Dinamo Zagreb 2:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Ludogorets Razgrad 4 3 1 0 10
2. PSV 4 2 1 1 7
3. Chernomorets Odessa 4 1 1 2 4
4. Dinamo Zagreb 4 0 1 3 1
Sljedeće utakmice
28.11. Ludogorets Razgrad PSV
28.11. Chernomorets Odessa Dinamo Zagreb