JUNAK ŠIBENIKA

Zec: Finale je uspjeh, ali ne mislimo stati

08.04.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Bez obzira što su uzvratni ogled polufinala Kupa igrali u Varaždinu te od 32. minute ostali bez jednog nogometaša, igrači Šibenika uspjeli su pobijediti Varteks 2:0 i tako po prvi put u svojoj povijesti ući u finale Kupa. Glavni protagonist slavlja Šibenika bio je Ermin Zec koji je pogotkom prelomio utakmicu i tvrdi – ne mislimo se zaustaviti u finalu

Tiho i skoro neprimjetno, u sjeni velikog derbija u Splitu, odigran je drugi polufinalni ogled Hrvatskog nogometnog kupa. Šibenik je napravio iznenađenje u Varaždinu pobijedivši s igračem manje te došao do svog povijesnog uspjeha.

Prvo ime Šibenika je u Varaždinu, kao i puno puta dosad, bio najbolji nogometaš HNL-a u prošloj godini - Ermin Zec - koji nam je u telefonskom razgovoru iznio svoje dojmove.

Čestitke na prolasku u finale. Ušli ste u povijesne knjige svog kluba.

'Drago nam je zbog ulaska u finale. Presretni smo zbog toga i nadamo se da ćemo igrati još bolje', kazao je u uvodu Zec.

Doček u Šibeniku bio je vatren.

'Naravno, svi su sretni što smo došli do finala. Kako i ne bi, ipak je ovo velik uspjeh za nas, ali i klub.'

Nekoliko dana prije uzvratnog ogleda igrali ste prvenstvenu utakmicu protiv istog protivnika na istom stadionu i glatko ste poraženi, a sada se dogodila takva promjena.

'Istina je da smo poraženi, ali mislim da su igrači već na toj utakmici mislima bili na onoj polufinalnoj. Nismo dali sve od sebe. Znali smo da će biti teško, ali smo i znali da ih možemo dobiti. Još smo k tome igrali veći dio utakmice s igračem manje, ali smo uspjeli.'

Upravo ste vi svojim pogotkom u 75. minuti prelomili utakmicu.

'Da, i zbog toga mogu biti zadovoljan, kao i svojom igrom u Varaždinu, no bit ću još bolji kad to bude još potrebnije.'

Sad je pred vama finale s Hajdukom. Kakva su očekivanja?

'Uvijek je sve 50:50, no došli smo u finale i ne mislimo stati. Velika nam je čast igrati u finalu i bilo bi lijepo osvojiti, tako da se nijednog trenutka nećemo predati', završio je najbolji igrač Šibenika.