izazov za dalića

Ždrijeb SP-a donio Hrvatskoj Messijevu Argentinu, opasnu Nigeriju i ponovo Island!

01.12.2017 u 16:58

Bionic
Reading

U moskovskoj palači Kremlj održan je ovog petka ždrijeb Svjetskog prvenstva koje će se igrati sljedećeg lipnja, a Hrvatska je završila u skupini D, zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom

Ždrijeb Svjetskog prvenstva donio je Zlatku Daliću i hrvatskoj reprezentaciji prave izazove. Naša će se izabrana vrsta za prolazak dalje boriti u skupini D s Messijevom Argentinom, što je repriza 1998. godine kada je Hrvatskoj na SP-u u Francuskoj isti moćni protivnik bio na putu u grupnoj fazi, a na kraju je sve završilo broncom.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Argentinci su se mučili u kvalifikacijama i osigurali plasman tek u posljednjem kolu, no aktualni su viceprvaci svijeta i nikome neće biti lagan protivnik, pa ni Hrvatskoj.

Osim Argentine, naši će još igrati i s Islandom iza kojeg su završili u kvalifikacijskoj grupi, a izbacili ga u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu, što sigurno nije idealan ždrijeb, no Hrvatska definitivno ima igru za ovog protivnika, što je pokazala u svim međusobnim utakmicama osim u Reykjaviku prošlog ljeta, kada je domaćin golom u završnici osigurao pobjedu.

Tu je i Nigerija, opasna reprezentacija koja je prošla na SP iz teške afričke grupe s Alžirom i Kamerunom te je puno puta bila najugodnije iznenađenje turnira.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati s Nigerijom u Kalinjingradu 16. lipnja, a pet dana kasnije protiv Argentine u Nižnji Novgorodu, da bi zatim protiv Islanda u Rostovu 26. lipnja zaključila grupnu fazu natjecanja.

U ostalim grupama, ždrijeb je spojio Portugal i Španjolsku, Njemačku i Meksiko, kao i Belgiju s Engleskom, dok će Brazil igrati sa Srbijom, Kostarikom i Švicarskom.

Svjetsko prvenstvo otvaraju 14. lipnja Rusija i Saudijska Arabija, na stadionu Lužnjiki u Moskvi.