kek trlja ruke

Ždrijeb Rijeci otvorio put do grupne faze Europske lige, Hajduku zahtjevniji protivnik

06.08.2018 u 13:55

Bionic
Reading

Ždrijeb u Nyonu ovog ponedjeljka nogometašima Hajduka donio je bečki Rapid ili Slovan iz Bratislave kao potencijalnog protivnika u posljednjem pretkolu Europske lige, dok bi Rijeci trebao armenski Pjunik ili Maccabi Tel Aviv stajati na putu do grupne faze...

Poput Dinama koji je ranije saznao kako će igrati sa švicarskim Young Boysom u posljednjem pretkolu Lige prvaka ako pobijedi Astanu, tako su Hajduk i Rijeka otkrili svoje potencijalne protivnike u završnoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu.

  • +24
Hajduk - Slavija, 2. pretkolo Europske lige, 26.7.2018. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Ako nogometaši Hajduka izbace rumunjsku Steauu, igrat će u 4. pretkolu protiv bečkog Rapida ili Slovana iz Bratislave. S obzirom da je jedna od mogućnosti bila obračun s Atalantom, ovo je dobar ždrijeb, ali radi se o solidnim momčadima koje neće biti lako pobijediti.

Ako Kekova Rijeka eliminira norveški Sarpsborg, protivnik će joj biti ili armenski Pjunik ili izraelski Maccabi Tel Aviv. Perfektan je to ždrijeb i velika prilika momčadi s Rujevice da se ponovo nađe u grupnoj fazi Europske lige, jer bit će u oba pretkola koja slijede u ulozi apsolutnog favorita.

Saznali smo i s kim bi Dinamo mogao igrati ako ispadne od Kazahstanaca. Vjerovali ili ne, opet bi mogao igrati protiv Hapoel Beer Sheve, kluba kojeg je nedavno izbacio iz Lige prvaka, u slučaju da Izraelci pobijede ciparski APOEL u 3. pretkolu Europske lige.

Prve utakmice igrat će se 23. kolovoza, uzvrati 30. kolovoza.