SLUČAJ MURIĆ

Zdravko Mamić izgubio živce: Zbog toga će odgovarati!

18.06.2014 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon što je poznati nizozemski klub Ajax iz Amsterdama na svojoj službenoj web-stranici objavio kako su potpisali četverogodišnji ugovor s donedavnim članom zagrebačkog Dinama Robertom Murićem, ubrzo su se oglasili iz Maksimira

Podsjećamo riječ je o nadarenom nogometašu koji je u ožujku napunio 18 godina i nije želio potpisati profesionalni ugovor za klub iz Maksimirske zbog čega je jedno vrijeme bio suspendiran (sve je zapelo oko stipendijskog ugovora). U međuvremenu igrač i klub nisu pronašli zajednički jezik i mladi Murić uz pomoć odvjetnika želio je napustiti klub. Kada je objavljeno da je i službeno Murić novi član Ajaxa, uslijedila je reakcija njihova 'prvog čovjeka'.

Dopis iz GNK Dinamo, u kojem se očitovao izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić, prenosimo u cijelosti.

'Ajax ovim putem sigurno nije pokazao manire velikog europskog kluba kakvim se predstavlja', kaže izvršni predsjednik Modrih za službenu web-stranicu kluba pa objašnjava:

'Dapače, kršeći propise FIFA-e i pravila fair playja između klubova, pokazali su razbojničko ponašanje. U Ajaxu su znali za važeći ugovor između igrača i Dinama potvrđen od Hrvatskog nogometnog saveza, ali su ga odlučili ne poštovati i raditi protiv propisa.'

Koji su sljedeći koraci koje će poduzeti Dinamo?

'Sigurno je da ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja su nam na raspolaganju kako bismo zaštitili interes našeg kluba. Zna se kako se dogovaraju transferi igrača: prvo se klubovi dogovore oko uvjeta, a potom se zainteresirani klub dogovora s igračem i to je vrlo jasno određeno', rekao je Zdravko Mamić pa zaključio:

'Ajax je to prekršio i smatramo kako će zbog toga i odgovarati.'