pacersi u čudu

Zbog vjere i obitelji povukao se iz košarke te odbio desetke milijuna dolara

29.06.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Playmaker Indiana Pacersa Darren Collison donio je odluku koja je iznenadila sve ljubitelje košarke

Svojevremeno 21. izbor na NBA draftu karijeru je počeo 2009. godine u New Orleans Hornets, nakon toga je dvije sezone proveo u Indiani, igrao je i za Dallas Maverickse, Los Angeles Clipperse i tri godine za Sacramento Kingse, a od 2017. godine je opet je član Pacersa.

Nakon dvije sezone u klubu u kojem je i naš Bojan Bogdanović, Collison je donio odluku i odlučio se povući s NBA parketa, jer kako kaže, postoje važnije stvari od košarke.

On je u opširnoj izjavi rekao da je Jehovin svjedok i da su mu obitelj i vjera važniji u ovom trenutku, te da će zbog zadovoljstva i radosti koje osjeća pomažući drugima okončati svoju košarkašku karijeru.

'Košarka je bila moj život od malih nogu. Nisam mogao zamisliti da ću ikada pronaći nešto što mi donosi više radosti od igranja ove igre. Dok još uvijek volim košarku, znam da postoje važnije stvari, a to su moja obitelj i vjera. Ja sam jedan od Jehovinih svedoka i moja vjera mi znači sve. Dobijam toliko radosti od volonterskog pomaganja drugima i od sudjelovanja u svečenićkoj službi širom svijeta. Radost koju osjećam je nemjerljiva. Zbog svega što sam rekao, odlučio sam povući se iz košarke i NBA lige', naglasio je Darren Collison, pred kojim je bio novi ugovor s Pacersima u vrijednosti od 10 do 12 milijuna dolara.

No, u 31. godini života, donio je odluku koja je iznenadila sve.