POČINJE NFL

Zbog Obame football kreće dan ranije!

05.09.2012 u 08:40

Bionic
Reading

Američka televizija napravila je presedan ove sezone i pomaknula utakmicu koja obilježava start sezone s četvrtka na srijedu, kako ne bi bila u koliziji s govorom predsjednika Obame na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke

Kako je već uobičajeno, devetu sezonu zaredom novu će sezonu NFL-a otvoriti aktualni prvaci, ovoga puta New York Giantsi, koji će na stadionu MetLife ugostiti svoje velike rivale Dallas Cowboyse. Američka televizija je napravila presedan ove sezone i pomaknula utakmicu s četvrtka na srijedu, kako ne bi bila u koliziji s govorom predsjednika Obame na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke.

Prošle sezone su Giantsi postali prva momčad koja pobijedila na Superbowlu sa skorom 9-7 iz regularne sezone. Momčad je ostala dobrim dijelom na okupu, a u prvom su krugu drafta izabrali running backa Davida Wilsona, koji je tijekom predsezone pokazao odličnu igru. Favoriti ove sezone slični su onima iz prošle. Prije svih, tu su Green Bay Packersi, koji su poraženi samo jednom za vrijeme prošle regularne sezone, da bi zbog serije pogrešaka izgubili u doigravanju od Giantsa. Osim njih, za titulu konferencijskih prvaka (NFC) mogli bi se boriti i San Francisco 49ersi, koji su prošle godine oduševili obranom, kao i Philadelphia Eaglesi, prozvani kao Dream Team, zbog čitave plejade zvijezda koje su došle u Philly prošle sezone.


Što se tiče AFC-a (American Football Conference), malo bi se tko kladio protiv Patriotsa. Bill Belichick, kojeg mnogi smatraju najboljim trenerom današnjice, zajedno s već legendarnim Tomom Bradyjem te najboljim duetom tight endova Gronkowski-Hernandez, morali bi biti garancija za doigravanje, a vjerojatno i više. Priča ljeta odnosi se na odlazak Peytona Manninga u Denver, zbog čega je Tim Tebow preselio u New York Jetse. Svi čekaju vidjeti prvu pravu utakmicu Manninga, za čiji se vrat (operirao ga tri puta u dvije godine) ne zna koliko može izdržati. U New Yorku bi pak mogla početi Tebowmania, zbog koje bi prvi quarterback Mark Sanchez mogao doći pod izniman pritisak.

Ovogodišnji draft obilježili su quarterbackovi te teški izazovi kojima će morati odgovoriti. Manningovo mjesto u Indianapolisu zauzet će mladi Andrew Luck, za kojeg se svi stručnjaci kunu kako je već sada spreman postati jedan od najboljih. Na staze slave, izgubljene u osamdesetima, Washington će pokušati vratiti druga velika nada Robert Griffin III, dok će Ryan Tannehill pokušati postati treći veliki quarterback Miami Dolphinsa.