SRIJEDA, 12:30 H

[FOTO] Zbog manjka snijega spušten start Snježne kraljice, evo kada startaju hrvatske uzdanice Zrinka Ljutić i Leona Popović

03.01.2023 u 20:32

Bionic
Reading

Hrvatska skijašica Leona Popović kao trinaesta će startati na slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu, tijekom srijede, dok 18-godišnja Zrinka Ljutić ima startni broj 17

Prvi od dva slaloma Snow Queen Trophyja otvorit će slovenska skijašica Ana Bucik. Nakon nje će se niz stazu spustiti Slovakinja Petra Vlhova pa Šveđanka Anna Swenn Larsson, Švicarka Wendy Holdener, Austrijanka Katharina Liensberger, Njemica Lena Duerr i Amerikanka Mikaela Shiffrin, trenutačno vodeća i u redoslijedu slaloma, ali i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

„Nije loše, meni je broj 13 inače sretan. Iako se uvijek može bolje mogu reći da je sezona dosad bila odlična, a i u srijedu ću napasti najjače što mogu. Imam dobar startni broj i vjerujem da će staza dotad dobro izdržati“, rekla je Leona Popović tijekom izvlačenja startnih brojeva ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Zrinka Ljutić će startati kao 17. što je također čini zadovoljnom prije utrke u srijedu.

„Sljeme mi je najdraža utrka. Posebna je u svakom slučaju i ponosna sam na nju. Spremna sam i vjerujem u glasno navijanje. Start je spušten zbog manjka snijega u tom dijelu staze, ali svejedno će staza biti duga. I vjerujem da će sve biti dobro“, rekla je Ljutić.

Vodeća u redoslijedu slaloma trenutačno je Amerikanka Mikaela Shiffrin koja ima 425 bodova. Slijede je Švicarka Wendy Holdener s 370 i Slovakinja Petra Vlhova s 280 bodova. Obje hrvatske skijašice trenutačno su među deset najboljih svjetskih slalomašica, Leona Popović je deveta sa 130 bodova, dok je Zrinka Ljutić sa 128 bodova na desetom mjestu.

Prva vožnja u srijedu kreće u 12.30 sati, a druga u 16.30 sati. Drugi slalom se vozi tijekom četvrtka kada je prva vožnja na rasporedu u 15 sati, a druga u 18 sati.

  • +43
Izvlačenje startnih brojeva za prvu slalomsku utrku Snježne kraljice Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek