OZLJEDA JAČA OD VOLJE

Završio rekordni niz 'quarterbacka' Breta Favrea

14.12.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Rekordni niz od 297 nastupa najizdržljivijeg 'quarterbacka' profesionalne lige američkog nogometa NFL-a, Bretta Favrea, završen je u ponedjeljak njegovim izostavljanjem iz momčadi Minnesota Vikingsa u meču s New York Giantsima, zbog ozlijede desnog ramena

Dulje od 18 godina, 41-godišnji Brett Favre bio je na terenu na početku svake utakmice, bez obzira na razne ozljede, kontroverze i osobne probleme, ostvarivši rekordni niz od 297 mečeva u regularnim sezonama.

'Vjerojatno je do toga davno trebalo doći. Vjerojatno je puno puta taj niz trebalo završiti. Ja jednostavno nisam mogao igrati', rekao je Favre na konfernciji za tisak nakon utakmice, koju su Giantsi glatko dobili s rezultatom 21-3, prenosi u utorak The Washington Post.

Utakmica je odigrana s danom zakašnjenja u Detroitu, jer je u nedjelju pod teretom 40 cm snijega popustio krov na napuhavanje na stadionu Vikingsa, Metrodome u Mineapolisu. U nesreći nitko nije stradao.

Favre je rekao da osjeća utrnulost u desnoj, bacačkoj, ruci. 'Igrao sam ja s puno toga, ali ovo je nešto drugo, bilo bi glupo i samo razmišljati o igranju ako ne osjećate svih pet prstiju', rekao je.

Trener Vikingsa Leslie Frazier rekao je da se nada povratku Favrea ove sezone, ali je ostavio i mogućnost da ga ostavi na popisu ozlijeđenih do kraja sezone.

To bi moglo značiti kraj karijere legendarnog 'quarterbacka', koji je tri puta proglašavan najvrijednijim igračem lige. Favre je rekao da mu je ovo zadnja sezona u NFL-u, iako je sebe već dva puta slao u mirovinu pa se ponovo vraćao.

Uključujući i postsezonu, Favre je od 1992. bio u starnim postavama momčadi Green Bay Packersa, New York Jetsa i Minnesota Vikingsa na 321 utakmice zaredom, u ligi poznatoj po silovitim sudarima koji mogu skratiti karijeru svakog igrača, posebno 'quarterbacka' izloženog stalnim napadima protivničke obrane.

Favre drži rekord karijere u NFL-u sa 507 dodavanja za 'touchdown' te sa osvojenih 71,775 jardi u dodavanjima. S Packersima je u siječnju 1997. osvojio svoj jedini Super Bowl.