STEVANOVIĆ JUNAČINA

Zavio Norvešku u crno: Bolji smo od njih na svim terenima

11.04.2016 u 08:20

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši u odlučujućem dvoboju za odlazaka na Olimpijske igre u Rio deklasirali su Norvešku rezultatom 27:21. Junak pobjede bio je vratar Ivan Stevanović sa 17 obrana

Hrvatski rukometaši su u ključnom dvoboju za plasman na OI odigrali bez greške i niti jednog trenutka njihova pobjeda nije bila upitna. Odabranici Željka Babića su briljantno otvorili utakmicu. Poveli su 5:0, imali 8:1, te 11:3. Norvežani su prvi gol na utakmici zabili u osmoj minuti, drugi u 13. minuti, a u prvih 20 minuta postigli su samo tri gola.

Briljirao je Ivan Stevanović koji je u prvom poluvremenu sakupio 12 obrana. Hrvatska je u prvom poluvremenu imala devet golova prednosti, a na odmor se otišlo rezultatom 14:7. U nastavku susreta hrvatska vrsta je mirno zaključila priču izborivši pete olimpijske igre nakon proglašenja hrvatske neovisnosti.

'Poklopile su se neke stvari, izbornik mi je dao priliku. Norvežani su igrali jako dobar rukomet na Europskom prvenstvu u Poljskoj, pokazali su to u subotu i protiv Danaca', izjavio je Stevanović nakon utakmice kojom je Hrvatska osigurala Olimpijske igre.

'Nije nas bilo strah. Mi smo hrvatska reprezentacija i znamo svoje vrijednosti. Znamo da smo bolji od njih na svim terenima svijeta'.

Slično razmišlja i Zlatko Horvat

'Ostvarili smo ono što smo i htjeli, plasman na OI. Odigrali smo sjajnu utakmicu pogotovo u obrani koju je predvodio fantastični Stevanović. Još jednom se pokazalo da smo najjači kada treba', dodao je Zlatko Horvat.

Hrvatska je kvalifikacijski turnir u Herningu zaključila s dvije pobjede (Norveška, Bahrain) i porazom od Danske izborivši Rijo gdje će loviti treće zlato nakon Atlante (1996) i Atene (2000). Na posljednjim OI u Londonu 'kauboji' su bili treći, dok su u Pekingu (2008) su bili četvrti. Jedine OI na kojima nisu nastupili bile su one u Sydneyju 2000. godine.