Dominantni Ruud

Zastrašujući podatak o protivniku Marina Čilića, protiv kojeg igra za finale Roland Garrosa; kladionice već odredile favorita!

02.06.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Osmi tenisač svijeta, Norvežanin Casper Ruud stajat će u petak preko puta mreže i boriti se protiv hrvatskog tenisača Marina Čilića u polufinalu Roland Garrosa

Tko je Casper Ruud, mladi Norvežanin koji je u polufinalu Roland Garrosa protivnik Marinu Čiliću?

'Moram biti stvarno koncentriran i donijeti svoju najbolju igru u polufinalu jer je Marin igrao sjajno cijeli tjedan i bit će to još jedan težak meč. Naravno da imam šansu za finale i došao sam na korak do velikog ostvarenja. No slične šanse ima i Marin Čilić te će biti novi iznimno težak suparnik', rekao je Ruud nakon što je bio bolji od Danca Holgera Runea 6-1, 4-6, 7-6 (2), 6-3.

Norvežanin je s 23 godine na leđima ostvario lijepe brojke, no dominantan je uglavnom na zemljanoj podlozi. Od osam svojih naslova, čak sedam ih je osvojio na najtežoj podlozi, što je zastrašujući podatak: po dvaput u Buenos Airesu (2020. i 2022.) i Genevi (2021. i 2022.) te po jednom prošle sezone u Bastadu, Gstaadu i Kitzbühelu, a ima i tri izgubljena finala iz Houstona 2019. (Garin), Santiaga (Seyboth Wild) te ovosezonskog Miamija (Alcaraz).

Jedini turnir izvan zemlje koji je osvojio je prošlosezonski američki San Diego na tvrdoj podlozi te je u finalu pomeo Britanca Camerona Norrieja 6-0 i 6-2. Tamo je ujedno ostvario jedinu pobjedu protiv nekog od članova 'velike četvorke' kada je kao drugi nositelj u osmini finala svladao Andyja Murrayja 7-5 i 6-4.

Uoči sutrašnjeg polufinala protiv Čilića, koji se upisao u povijest kao prvi hrvatski tenisač koji je u pojedinačnoj konkurenciji izborio najmanje polufinale na sva četiri Grand Slama, iznenadio je izjavom:

'Igrao sam protiv mladog igrača i na meni je bio pritisak da pobijedim. Protiv Čilića nemam što izgubiti, sav je pritisak na njemu.'

Dodajmo kako je omjer Čilića i Ruuda 2-0 za Norvežanina, a u ovom polufinalu kladionice ga trenutačno dosta favoriziraju.

Drugi polufinalni par čine kralj zemljane podloge Rafael Nadal i Nijemac Alexander Zverev.

  • +6
Marin Čilić - Andrej Rubljov, četvrtfinale Roland Garrosa 2022. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK