ZANIMLJIV STAV

Iznenađujuće izjave norveškog tenisača uoči polufinalnog meča s Marinom Čilićem; zar zaista misli da bi trebalo biti tako?

02.06.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Norvežanin Casper Ruud prošao je u polufinale Roland Garrosa te je najavio meč s Marinom Čilićem

Ovo je i najveći uspjeh Ruuda na Roland Garrosu, u dosadašnja četiri nastupa u Parizu nikada nije prošao dalje od trećeg kola. Bivšem najboljem junioru svijeta, a sada osmom tenisaču svijeta, to je i najveći uspjeh na svim Grand Slam turnirima.

'Ovo su mečevi o kojima sanjate da igrate i nadamo se, naravno, čak i finale, ako je to moguće', rekao je Ruud u intervjuu na terenu, prije nego što se osvrnuo na svoje polufinale u petak protiv Marina Čilića.

'Moram biti stvarno koncentriran i donijeti svoju najbolju igru ​​u polufinalu jer je Marin igrao sjajno cijeli tjedan i bit će to još jedan težak meč. Naravno da imam šansu za finale i došao sam na korak do velikog ostvarenja. No, slične šanse mojima ima i Marin Čilić koji će biti novi iznimno težak suparnik.'

Čilić i Ruud su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio 23-godišnji Norvežanin - prošle godine u Torontu, a godinu ranije u Rimu.

'Igrao sam protiv mladog igrača i na meni je bio pritisak da pobijedim. Protiv Čilića nemam što izgubiti, sav je pritisak na njemu', pomalo je iznenadio izjavom Norvežanin, jer je bolje plasirani na ATP ljestvici i ima bolji međusobni omjer.

Norvežanin je kasnije pred novinarima pokazao da i u trenucima velike sreće ne gleda samo na sebe…

'Veliki dan za norveški tenis, jer imamo i igračicu Ulrikke Eikeri koja je stigla u finale mješovitih parova. Ona je čak korak dalje od mene. Ona će igrati za svoju vjerojatno najveću titulu u životu pa joj želim sreću.'

  • +4
Marin Čilić slavi ulazak u polufinale Roland Garrosa, 2022. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT