MILIJUNI SU U PITANJU

Marin Čilić zaradio je ogromnu lovu plasmanom u polufinale Roland Garrosa, a u karijeri od turnirskih nagrada već ima pravo bogatstvo

02.06.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Marin Čilić plasirao se u polufinale Roland Garrosa te si osigurao i velik novčani ček kako god završio njegov sljedeći meč na Grand Slamu

Osim što će napredovati na ATP ljestvici na kojoj je trenutačno 23. na svijetu, hrvatski tenisač još će si malo podebljati stanje na bankovnom računu. Plasmanom u polufinale osigurao si je 600 tisuća eura, ukoliko prođe do finala ima zajamčeno 1,1 milijuna eura dok bi kao pobjednik zaradio 2,2 milijuna eura.

No Čilić je u svojoj dugoj i uspješnoj karijeri, u kojoj je osvojio US Open (2014) te igrao u finalima Wimbledona (2017) i Australian Opena (2018), dosad zaradio pravo bogatstvo od nagrada na teniskim turnirima te od sponzora.

  • +4
Marin Čilić slavi ulazak u polufinale Roland Garrosa, 2022. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Na službenoj stranici ATP-a gdje obračunavaju samo zaradu s turnira i to u američkim dolarima, kod Čilića piše da je bez ovog Roland Garrosa u ovoj godini već dobio 603.549 dolara, a u karijeri ukupno 29,8 milijuna dolara. S ovogodišnjim zemljanim Grand Slamom ta brojka prelazi 30 milijunčeka.

No Čilić je poznat kao čovjek velikog srca i humanitarac te je mnogo puta svojim novcem pomogao onima kojima je najpotrebnije. Dobitnik je nagrade Arthur Ashe koju Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) dodjeljuje za humanitarni rad, a osnovao je i Zakladu Marin Čiić čiji su ciljevi potpora obrazovnim projektima, kako bi se mladima omogućila školska i sveučilišna naobrazba, dodjela školarina, organiziranje i vođenje kongresa, seminara, radionica te ostalih programa i konvencija na domaćoj i međunarodnoj razini.