TOLIKO OPCIJA, JEDNA JE NAJBOLJA

Zašto uporno guraju Marija Mandžukića van? To je apsolutno neshvatljivo...

15.05.2018 u 17:36

Bionic
Reading

Juventus je osigurao sedmi uzastopni naslov talijanskog prvaka, a u 'staroj dami' već naveliko rade na stvaranju momčadi za sljedeću sezonu u kojoj prema napisima tiskovina s Apeninskog poluotoka nema mjesta za našeg Marija Mandžukića

Gonzalo Higuain je nedodirljiv u sastavu najjačeg talijanskog kluba, a čelnici Juventusa odlučili su mu u napad dovesti novog suigrača. Posljednjih tjedana svjedoci smo mnogih vijesti u kojima se iz Juventusa gura van Super Marija, a kao njegove zamjene spominju se dvije opcije.

Prva je Španjolski golgeter Alvaro Morata, koji bi se rado vratio u Italiju nakon neuspješne sezone u Chelseaju. No, tu je zapelo oko odštete. Moratu je Chelsea skupo platio kada ga je dovodio iz Reala na početku sezone (oko 70-ak milijuna eura) i ne namjerava ga prepustiti Juventusu bez najmanje 60 milijuna eura. 'Staroj dami' je taj iznos prevelik, iako je Španjolac nosio njezin dres u prošlosti i nebi imao problema sa prilagodbom.

Istodobno, Juventus radi i na drugoj opciji, a ona se zove Anthony Martial koji je u Manchester Unitedu. Francuski reprezentativac čak bi bio idealnije rješenje od Morate, jer može igrati bolje na krilnoj poziciji od Španjolca, a koju trenutačno u Juventusu popunjava Mandžukić. Martial ima jak adut za bijeg s Old Trafforda jer mu je još ostala jedna godina ugovora, pa ga 'crveni vragovi' moraju što prije prodati da im ne bi pobjegao besplatno.

Ipak u ovoj priči Juventus ima konkurenciju, jer su zanimanje za Francuza pokazali i neki drugi bogati velikani poput Bayerna i PSG-a, pa bi cijena od 50-ak milijuna za odštetu mogla još narasti. To nipošto ne odgovara štedljivom Juventusu.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Jedino što je u obje priče sigurno je da za Mandžukića u Juventusu nema mjesta, što je apsolutno neshvatljivo jer se on dokazao svima, te ima još dvije godine ugovora s talijanskim prvakom, pa ispada da je on najjeftinija opcija. Super Mario je isto tako puno puta ušutkao kritičare i sve one koji su ranije govorili da se nikada neće izboriti za pravu minutažu u Juventusu, a on ne samo da je postao standardi kotačić u Allegrijevom stroju nego je zbog svoje borbenosti postao najomiljeniji lik kod navijača.

I upravo ova treća opcija o kojoj talijanski mediju uopće ne pišu, a to je da Mandžo ostane u svlačionici kluba iz Torina, je i najbolja za Juventus.

Mandžukić je Juventusov borbeni stroj