U SAUBERU BIJESNI

'Zašto se maknuo Raikkonenu? On nam je ukrao bodove!'

29.05.2013 u 11:03

Bionic
Reading

Sauberova momčad nezadovoljna je potezom Williamsovog Valtterija Botasa koji se maknuo Raikkonenu u završnici utrke u Monaku i tako oštetio Nicu Hulkenberga

Podsjetimo, nakon sudara sa Sergio Perezom Raikkonen je prisilno morao otići u boks, gdje je promijenio gume i vratio se s pete na 13. poziciju. Iako je pretjecanje na ulicama Monte Carla iznimno teško izvesti, finski 33-godišnji vozač bio je na svježim supermekanim gumama i uspio se probiti u zadnja dva kruga tri pozicije naprijed i tako uzeti bodove.


No, u momčadi Saubera nezadovoljni su takvim razvojem događaja. Naime, nakon što se obračunao s njihovim Estebanom Gutierrezom, Raikkonen je napao svog sunarodnjaka za volanom Williamsa, Valtterija Bottasa. Ovaj mu se nonšalantno maknuo s puta i tako mu dao dovoljno vremena i prostora da stigne desetoplasiranog Nicu Hulkenberga, koji se nije mogao obraniti na startno-ciljnoj ravnini.

'To je bilo nesportski. On nam je ukrao bodove,' izjavio je Peter Sauber nakon utrke.

Bottas se pak nakon utrke branio, tvrdi da je mislio kako je iza njega vodeći kojem se maknuo jer ima prednost punog kruga.