Europska liga

[VIDEO] Hari Vukas nakon dramatične utakmice i prolaza u 3. pretkolo otkrio koga bi volio za idućeg protivnika i što treba popraviti

17.09.2020 u 18:17

Bionic
Reading

Nakon pobjede Hajduka nad Renovom u 2. pretkolu Europske lige na utakmicu su se osvrnuli treneri obje ekipe i kapetan Hajduka Mijo Caktaš

Hajduk je u drugom pretkolu Europske lige gostovao kod Renove u Sjevernoj Makedoniji. 'Bijeli' su u taj susret ušli kao izraziti favoriti, a dovoljno je samo pogledati vrijednosti današnjih suparnika kako bi se vidjelo tko je u velikoj prednosti.

Kompletna ekipa Renove vrijedi samo 2.33 milijuna eura, a od njih je skuplji kapetan Hajduka Mijo Caktaš koji prema Transfermarktu vrijedi 3.7 milijuna eura. Cijela Hajdukova ekipa košta 20.48 milijuna eura što je skoro deset puta više od današnjeg protivnika, ali 'bijeli' su se dobro namučili s Makedoncima.

Splićani su slavili sa 1:0 golom Mije Caktaša i tako osigurali 3. pretkolo u kojem ih čeka pobjednik iz dvoboja Neftčija i Galatasaraya koji se igra u 18 sati.

'Najbitnije je da smo pobijedili. Dobro smo ušli u utakmicu, mogli smo i ranije riješiti utakmicu u prvom poluvremenu. Imali smo stvarno dobre šanse i šteta što nismo zabili. Kada ih ne zabiješ, uvuče ti se panika pa ti ekipa koja nije imala neke šanse dovede pobjedu u pitanje. Pobjeda je najvažnija. Sada idu Galatasaray ili Nefci, tko god bude pripremit ćemo se, a naravno da je Galatasaray bolja ekipa', rekao je nakon utakmice za službeni kanal Hajduka Mijo Caktaš.

S kapetanom Hajduka se slaže i trener Hari Vukas koji je svjestan da je njegova ekipa visjela zadnjih 20-ak minuta.

'Najvažniji je prolaz. Znam da smo našim navijačima išli na živce zadnjih 20 minuta, ali to je tako kada ne iskoristiš šanse koje imaš. Dali smo protivniku da dođe do svojih šansi na kraju, ali uspjeli smo se obraniti i idemo dalje', rekao je Vukas pa dodao:

'Jednostavno smo izgubili agresiju koju smo imali u prvom poluvremenu. Imali smo pad koji je domaćin pokušao iskoristiti. Imali su kvalitetan pritisak, ali trebali smo davno prije toga završiti utakmicu. Trenutno ne razmišljam o sljedećem protivniku, bilo je ovo veliko psihološko pražnjenje zbog tijeka utakmice. Htio bih Galatasaray, ali ne možemo utjecati tko će biti sljedeći protivnik. Trebat će nam puno više truda. Moramo biti puno kompaktniji.'

Trener Renove Bujar Islami može biti ponosan na svoju ekipu, ali kod njega ostaje žal za boljim rezultatom.

'Psihički smo jako loše. Igrali smo solidno prvo poluvrijeme, a posebno protiv tako jakog protivnika. No, to je nogomet. Vjerujem da smo u drugom poluvremenu trebali zabiti gol. Imali smo i nekoliko zicera, ali nismo zabili', rekao je pomalo razočarani Bujar.