NEMIR NA ULICAMA

Zaštitari se bune, policija puca gumenim mecima

14.06.2010 u 09:29

Bionic
Reading

Južnoafrički zaštitari pokušali su prosvjedovati zbog neispunjavanja dogovora s organizatorima Svjetskog prvenstva oko isplate novca, no naišli su na vrlo odlučne policajce koji nisu birali sredstva da ih maknu s ulica

Organizatori Svjetskog prvenstva šute, Fifi ne pada na pamet išta komentirati, a i južnoafrička policija ne izlazi u javnost s priopćenjima. Premda bi o sukobu policije i zaštitara s tribina barem netko trebao nešto reći, to se ne događa. A u čemu je problem?

Zaštitari koji održavaju red na tribinama pobunili su se jer su navodno umjesto 190 dolara dobili tek 25 dolara po utakmici. Jasno, svoje zahtjeve htjeli su iskazati javno, na ulici, no policija nije imala milosti. Rastjerali su kolege gumenim mecima kao od šale, suzavac je letio na sve strane i začas su ulice Durbana ponovno bile spremne za navijače. Sve se događalo uoči nedjeljnog susreta Njemačke i Australije.

Šture informacije s juga Afrike govore o nekoliko lakše ozlijeđenih, ali i najavama da prosvjednici planiraju novi pohod. Ukoliko se to dogodi, nema sumnje da će biti spremniji na odgovor policajcima. Ako se u priču još upletu i navijači, bit će to prva prava drama na Svjetskom prvenstvu 2010.