uoči borbe 15. kolovoza

Zar je moguće da će to biti posljednji meč Stipe Miočića? Najpoznatiji MMA novinar tvrdi: Ne sjećam se da se to ikad dogodilo

13.06.2020 u 10:09

Bionic
Reading

Najpoznatiji svjetski MMA novinar, Ariel Helwani iznio je jednu zanimljivu prognozu

Stipe Miočić i Daniel Cormier naći će se zajedno u Octagonu po treći puta u svojim karijerama.

Kako piše Fightsite.hr, nakon što je svaki od njih uzeo po jednu pobjedu u prethodnim susretima, ukupnog pobjednika u jednoj od najvećih trilogija u povijesti MMA-a donijet će nam meč koji nas čeka 15. kolovoza. To je, naime, datum za koji je predviđena UFC 252. priredba, a o točnoj lokaciji navodno se još uvijek raspravlja iako je trenutno Las Vegas prvi favorit u toj utrci.

Bivšem dvostrukom prvaku Cormieru to bi, prema njegovim riječima, trebao biti posljednji meč u karijeri. DC ima 41 godinu i nije nikakva tajna da si je već isplanirao život nakon aktivnog bavljenja MMA-om.

S druge, četiri godine mlađi Miočić nije najavljivao nikakav kraj karijere, ali najpoznatiji svjetski MMA novinar, Ariel Helwani, tvrdi da bismo u kolovozu mogli svjedočiti jednom neuobičajenom raspletu.

Helwani u jednom razgovoru koji je osvanuo na ESPN-u zaključuje i da se Stipi bliži kraj te da ne budemo iznenađeni ako se s Cormierom umirovi te iste večeri.

'Iako se treći meč još nije ni održao, ovdje možemo raspravljati o tome da se radi o jednoj od najvećih trilogija u povijesti. Prve dvije borbe bile su nevjerojatno zabavne. A znate li što je toliko čudno u ovom slučaju? Ne mogu se sjetiti meča za naslov u kojem je postojala mogućnost da se oba borca umirove. DC nam je rekao da će se umiroviti nakon ovog susreta bez obzira na to pobijedi li ili ne. Stipe se također bliži kraju. On ne priča toliko o tome, ali vjerujem da se bliži kraju. Hoće li se umiroviti ako izgubi ili će pobijediti pa reći - 'Gotov sam, više nemam što dokazivati?' Jer sljedeći bi na redu trebao biti Francis Ngannou, a njega je već pobijedio... Ovo ne samo da je sjajna trilogija, ovdje možda gledamo njih dvojicu po posljednji put. A to se obično ne događa kod borbi za naslov. Zbog toga je sve to još zanimljivije', najavio je Helwani.