odluka u Četvrtak

Zar će Prosinečki pristati na ovako mizernu plaću u BiH?

25.12.2017 u 16:18

Bionic
Reading

Jedno od najvećih nogometnih imena koje je Hrvatska imala, Robert Prosinečki, nakon razlaza s azerbajdžanskom nogometnom reprezentacijom čeka novu i adekvatnu ponudu. Znamo da su po njega u Zagreb stigli predstavnici NS Bosne i Hercegovine, a navodno bi u četvrtak trebali prelomiti - uzimaju li 'Velikog Žutog' za izbornika ili ne

Bosansko-hercegovački mediji posljednjih su dana puno prostota posvetili kandidatima za izborničko mjesto njihove nogometne reprezentacije, ali su i otkrili kako će novi izbornik imati tek 15.000 eura mjesečnu plaću.

Kada znamo da je bivši hrvatski izbornik Čačić imao 60.000 eura, a navodno Zlatko dalić sada prima 40.000 eura mjesečno, onda ovih 15.000 izgleda mizerno.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

A kada znamo da je Prosinečki u Azerbejdžanu imao više nego da je bio izbornik Hrvatske, sasvim je jasno i razumljivo da je potencijalni izbornik BiH postavio svoje zahtjeve.

Tako je u izjavi za 'Nezavisne novine' rekao izjavio kako bez svoje dvojice ljudi ne ide nigdje, pa se ne bi bez njih prihvatao ni posla u reprezentaciji BiH.

Zna Prosinečki gdje ga uspjeh s BiH može dodatno lansirati među trenerske velikane, te da bi mu uspjeh podigao ionako bogati 'CV', čak puno nego što bi se u trenersku orbitu probio s Azerbejdžanom ili Kayserisporom, no na tome putu potrebni su mu Gordan Ciprić i Dragan Spasić.

>> Prosinečki otkriva zašto strahuje za Hrvatsku, a ima i važan savjet za predsjednika HNS-a

Obojica su s Prosinečkim od početka njegove trenerske karijere.

Gordan Ciprić u životu Prosinečkog traje duže. Radi se o bivšem nogometašu solidne karijere. Kao trener vodio je omladinske kategorije Dinama, da bi dvije godine proveo kao individualni trener Roberta Prosinečkog u Standardu iz Liegea i Portsmouthu.

Najviše je surađivao s Ivom Šuškom, kojem je bio pomoćnik. Tu funkciju obavljao je i u Dinamu i u Slaven Belupu, a potom i u Zagrebu.

Važi za odličnog skauta koji je kao takav od 2007. do 2012. bio dio prošireni stručnog stožera Slavena Bilića u A reprezentaciji Hrvatske. 2010/2011. bio je prvi pomoćnik izbornika mlade reprezentacije, a onda je prvi put postao šef stručnog štaba (Zagreb).

U istoj je sezoni odveo Zagreb u polufinale Kupa, eliminiravši Hajduk Krasimira Balakova. 15. listopada 2012. imenovan je pomoćnim trenerom Roberta Prosinečkog u turskom Kayserisporu.

Dragan Spasić, imao je solidnu nogometnu karijeru koju je završio u Smederevu 2005.

Rođen je 24. veljače 1969. a nakon što je stekao povjerenje Velikog Žutog, ovaj ga je sa sobom vodio u Kayserispor, a potom i u reprezentaciju Azerbejdžana.

Kao što svaki trener na svijetu želi uz sebe želi imati osobe od povjerenja i kolege koji znaju posao, isto želi i Prosinečki.

Naravno, mediji u BiH pitaju se 'koliko će to ovdje piti vode, hoće li biti eliminarajuči faktor u zemlji 'konstitutivnih' ili će čelnici NSBiH napraviti presedan, vidjet ćemo vrlo brzo. U četvrtak je planiran sastanak predstavnika Saveza i Prosinečkog.