9. srpnja

Započele su sigurnosne pripreme za utakmicu Superkupa između Dinama i Hajduka. Nemile scene se ne smiju ponoviti...

24.06.2022 u 17:56

Bionic
Reading

Započinju potrebne sigurnosne pripreme oko osiguranja Superkupa između GNK Dinamo Zagreb i HNK Hajduk Split koji je proglašen susretom visokog sigurnosnog rizika

'U petak je u službenim prostorijama Ravnateljstva policije održan radni sastanak na temu pripreme i provedbe osiguranja predstojeće nogometne utakmice Superkupa između GNK Dinamo Zagreb i HNK Hajduk Split.

Sastanku su, uz predstavnike Ravnateljstva policije, sudjelovale osobe nadležne za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza te nogometnih klubova Dinamo i Hajduk, a raspravljalo se o svim segmentima pripreme i provedbe osiguranja koji imaju utjecaja na sigurnost u odigravanju ovog nogometnog susreta.

Naime, Ravnateljstvo policije navedenu je nogometnu utakmicu proglasilo utakmicom visokog sigurnosnog rizika te su se svi sudionici sastanka usuglasili oko važnosti poduzimanje svih napora kako bi se utakmica odigrala u atmosferi nogometnog sportskog spektakla u kojem će sport biti u prvom i jedinom planu uz provođenje svih potrebnih mjera sigurnosti za sve sudionike i gledatelje', obajvilo je Ravnateljstvo policije.

Podsjetimo, predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je nakon sastanka Dinama, Hajduka, HNS-a i policije, održanog krajem svibnja, a kojem je povod bila zabrana ulaska navijačima Hajduka na Maksimir te incident na autocesti u kojem je došlo do sukoba Torcide i policije, izazvao dosta bure. Naime, komentirajući riječi Krešimira Antolića, člana Uprave Dinama, da bi opet zabranio ulazak Torcidi Jakobušić je rekao:

'Tu se mogu poslužiti onom starom narodnom poslovicom. Nikad se nemojte hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali u tome će uživati samo svinja. Imamo izvrsnu komunikaciju s predsjednicom Dinama.'

Dinamo je na ovu izjavu reagirao priopćenjem u kojem je dolio ulje na vatru:

'Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek. U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini. Sve to neće nas zaustaviti u tome da u svakom segmentu napravimo još jači, bolji i europskiji Dinamo', poručili su iz tada iz zagrebačkog kluba.

Vjerujemo da su strasti od tada primirile i da će gledatelji uživati u nogometnom spektaklu. 

Prvak Dinamo i osvajač Kupa Hajduk igrat će 9. srpnja utakmicu Superkupa na Maksimiru, Dinamo ima pet naslova u ovom natjecanju, a Hajduk četiri.