SPEKTAKL U SPLITU

Zahuktava se završnica Sportskih igara mladih

06.08.2010 u 10:10

Bionic
Reading

U Splitu se održavaju 14. Bistra sportske igre mladih, a poznati su i pobjednici druge smjene. Natjecanje koje okuplja na desetke tisuća mladih odvija se pod motom 'Živimo život bez droge jer droga uzima život'

Ovaj tjedan Split je domaćin druge smjene natjecatelja Sportskih igara mladih. Njih 200 natjecalo se u tenisu, odbojci na pijesku i nogometu. Nakon odigranih brojnih utakmica na užarenim terenima poznati su pobjednici.

U tenisu u kategoriji 92. i mlađi pobjedu je odnio Marin Sinovčić iz Splita dok je od cura u istoj kategoriji pehar otišao u ruke Nine Samodajev iz Zadra. U konkurenciji 95 i mlađi pehar je pripao Zvonimiru Babiću iz našeg glavnog grada Zagreba, a Ivona Erceg je bila najbolja u konkurenciji djevojaka (Split). Među najboljim natjecateljima pehar je pripao Borni Markušiču iz Samobora dok je od djevojčica najbolja bila Klara Mrčela s Naklica.

Kad je riječ o odbojci na pijesku koja se igrala na Žnjanu, pobjeda je pripala ekipi Mertojak koja se natjecala u muškoj konkurenciji 95 i mlađi, a od djevojaka najbolje su bile AV iz Osijeka. Najstariji natjecatelji Igara koji su igrali na domaćem terenu su ujedno i pobjednici finala - KOP Žnjan i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji malog nogometa pobjedu je odnijela ekipa ŽNK-Split.

Split se priprema za dolazak nove smjene i brojne uzbudljive utakmice.