DERBI BUNDESLIGE

Zahuktali Schalke prijeti Mandži i Bayernu

21.09.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Nakon lošeg ulaska u sezonu, Schalke je nakon pobjede u Solunu kod PAOK-a gotovo pa postao nova momčad i upisao tri pobjede zaredom, bez primljenog pogotka

Iz kluba poručuju kako su ispravili mnoge pogreške i da sada mogu računati na europsko proljeće, a planiraju napasti i gornji dom Bundeslige. Ipak, sada im u goste dolazi Bayern, aktualni europski prvak. Trener Keller zna da neće biti lako:

'Morat ćemo odigrati skoro pa savršenu utakmicu kako bismo došli do pobjede protiv Bayerna. Ali opet, zašto to ne bismo učinili? Uvijek ulazimo u utakmicu s optimizmom da ćemo upravo u tome uspjeti, a u posljednje smo vrijeme povratili samopouzdanje i igramo poprilično dobro.'

Keller će na raspolaganju imati isti sastav kao i prošlog vikenda, a vraća se i Jones, koji nije igrao Ligu prvaka, jer je bio suspendiran. Što se tiče njihovih šansi, Keller je spomenuo i jedan poseban adut u njihovom špilu:

'Svi znamo što su oni napravili prošle sezone, a ove su samo nastavili. Sigurno će igrati bez sumnje u svoje sposobnosti, ali i mi imamo svoje posebne adute, a oni se nalaze na tribinama.'

Nedavno je Schalke slomio Bayer, s dodatkom slova n bit će im daleko teže


Jedna od centralnih ličnosti ovoga tjedna bio je kako to obično biva Manuel Neuer, koji je prije nekoliko sezone iz Schalkea prešao u Bayern. Njemački prvi vratar ne treba očekivati prijateljsku atmosferu s tribina, a i sam je svjestan kako njegova bivša momčad nije bezazlen protivnik:

'Mislim da je u ovom trenutku vrlo teško pobijediti Schalke, iako nisu dobro ušli u sezonu. Nikako ne smijemo otići na to gostovanje s bilo kakvom primisli da će biti lako, jer takav bi nas stav mogao koštati.'

Bayern je ove sezone nastavio gdje je prošle stao. S gotovo maksimalnim učinkom u prvenstvu i uvjerljivom pobjedom 3:0 protiv CSKA Moskve, Guardiola je pokazao da njegova momčad nije ništa slabija od prošlogodišnje. No, u Gelsenkirchenu neće biti lako.

'Schalke je u posljednjih nekoliko utakmice dobio vjetar u leđa. Mi jesmo favoriti, ali moramo to na terenu i opravdati. Naš je cilj nastaviti pobjeđivati u Bundesligi, kako bismo stalno držali priključak sa samim vrhom. Sve manje od toga nije dovoljno,' rekao je Jerome Boateng, igrač iz središnjice zadnje linije.

Što se njihovog kadra tiče, pretpostavlja se da će biti nekih rotacija u odnosu na sastav koji je igrao Ligu prvaka, iako Guardiola nije želio reći kojih. Nedostaju im isti igrači kao i prošli tjedan; Badstuber, Martinez, Thiago i Götze.