SuperSport HNL

Zahuktala Gorica u Koprivnici traži nastavak pobjedničkog niza; evo gdje gledati utakmicu

10.11.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 15. kola SuperSport HNL-a danas u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Gorica (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

Gorica je u sjajnom nizu, u posljednja četiri ogleda momčad Dinka Jeličića je ostvarila tri pobjede (Dinamo i Osijek u prvenstvu te Radnik Križevci u Kupu) uz minimalni gostujući poraz od Rijeke (1:0). Više nego zasluženo su četvrti na ljestvici, s tek bodom manje od trećeg Dinama.

Slaven Belupo je u velikom padu nakon dva prvenstvena poraza (Hajduk i Istra 1961) te ispadanja iz Kupa od Rudeša. 'Farmaceuti' su u posljednje četiri utakmice zabili samo jedan gol te su do sada, nakon 14 odigranih kola SuperSport HNL-a osvojili samo 13 bodova.

SLAVEN BELUPO - GORICA (18 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Čeka nas zahtjevna utakmica protiv ozbiljne momčadi, momčadi koja je ove sezone svladala Hajduk, Dinamo i Osijek. U dobrom su ritmu, visoko na ljestvici, ali mi smo koncentrirani na nas. Dobro smo radili i želimo da utakmica dođe što prije kako bismo popravili dojam iz prethodna dva kola i Kup utakmice', kazao je uoči današnje utakmice trener Slaven Belupa Roy Ferenčina te istaknuo:

'Moramo biti na našem maksimumu i bolji u završnici kako bismo stigli do željenog rezultata.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je u gostima u posljednje tri utakmice osvojila tek jedan bod, gubili su minimalno 1:0 od Rijeke i Varaždina te remizirali 1:1 s Lokomotivom.

'Situacija je dobra, imalo nekih problemčića s ozljedicama, vidjet ćemo kakva će biti situacija s kadrom. Još je jedna zahtjevna utakmica ispred nas, čeka nas protivnik koji se stabilizirao s novim trenerom. Možda rezultatski nisu bili uspješni u zadnje dvije, tri utakmice, ali to je razlog više da očekujemo jako tešku utakmicu. Imaju dobru izbalansiranu ekipu, igraju doma i mi moramo bit na razini kao protiv Osijeka, ako se želimo nečemu nadati', najavio je trener Gorice Dinko Jeličić pa istaknuo:

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Naša dodatna motivacija je da potvrdimo kako smo u stanju odigrati i na gostovanju utakmicu kao što smo veliku većinu utakmica odigrali doma. Želimo tu energiju, taj žar i želimo se nametnuti u igri i nadam se da će momčad dobro reagirati i da ćemo se iz Koprivnici vratiti s bodovima.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo nije nimalo bezazlen protivnik...

'Znamo gdje su njihove jake strane. Hoxha je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, Štrkalj je u odličnoj formi, tu je i Mioč, koji u kontinuitet igra na visokoj razini. No, da ne idem u neke detalje, ono što ih krasi je taj kolektiv, uz karakter njihovog trenera Ferenčine, koji ima taj 'fajterski' gard. Imaju kvalitetu da svakome mogu napraviti puno problema i bit će to 'al pari' utakmica u kojoj će jedan detalj usmjeriti susret', zaključio je trener Gorice Dinko Jeličić.

Treba istaknuti kako su posljednje četiri međusobne utakmice Slaven Belupa i Gorice završile bez pobjednika, a Gorica je u Koprivnici posljednji put slavila prije točno dvije godine.

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore