rukometna liga prvaka

'Zagrebaši' su bili blizu senzacije, ali su u dramatičnoj završnici ostali bez bodova

26.10.2023 u 20:40

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba poraženi su u dvoboju 6. kola skupine A Lige prvaka kod Pick Szegeda 27:26

Hrvatski prvak je prikazao jednu od najboljih predstava u gostima zadnjih godina u Ligi prvaka, ali nije uspio ostati neporažen u Szegedu kod mađarskog viceprvaka.

Zagrebaši su odlično odigrali drugi dio prvog dijela, u 28. minuti su imali prednost od tri gola razlike, a na poluvrijeme otišli s dva gola viška na svom kontu. Briljirao je Timur Dibirov s četiri gola, dok je golman Matej Mandić imao pet obrana.

Hrvatski prvak je odlično počeo i drugi dio, došao do četiri gola prednosti (17:13), ali Mađari uzvraćaju mini-serijom 6:2 za potavnanje 19:19.

Igralo se gol za gol, a domaćini u 53. minuti nakon dugo vremena vode (23:22). Tri minute prije kraja Matej Gaber dovodi Picj Szeged u vodstvo 27:26, Matic Suholežnik potom gubi loptu za Zagreb, a u samoj završnici Martin Soares i Luka Stepančić promašuju za domaćine.

  • +11
RK Zagreb - RK Eurofarm Pelister, rukomet, Liga prvaka, 19.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagreb je imao 11 sekundi za zadnji napad na utakmici, no Edin Klis promašuje za remi.

Kod Zagreba je Miloš Kos zabio pet golova, Luka Klarica i Timur Dibirov dodali su po četiri gola, dok je Matej Mandić utakmicu završio s osam obrana.

Mađare su predvodili Luka Stepančić, Imanol Garciandia i Miguel Soares s po četiri gola, Marin Jelinić je zabio tri, a Mario Šoštarić dva.

Zagreb je sada sedmi u skupini s pet bodova, koliko ima i Pick, a sljedeći dvoboj igra 16. studenoga kada u Areni dočekuje poljsko Kielce.

Standings provided by Sofascore