POSTANI HOKEJAŠ

Zagrebaši ostavili odličan dojam u Litvi, ali i pokrenuli hvalevrijedan program

05.10.2023 u 07:21

Bionic
Reading

Hokejaški klub na ledu Zagreb ostvaruje izvanredne rezultate na međunarodnoj sceni te podržava razvoj mladih talenata kroz inovativni projekt 'Postani hokejaš'

Hokejaški klub na ledu Zagreb (KHL Zagreb) započeo je novu sezonu s velikim entuzijazmom i izvrsnim sportskim duhom. Klub je nedavno sudjelovao u prvom krugu Continental Cupa u Kaunasu (Litva), od 22. do 24. rujna 2023. godine, gdje je predstavljao Hrvatsku. Aktualni prvak Hrvatske susreo se s prvacima Litve, Estonije i Islanda te je osvojio treće mjesto, ostavljajući izvanredan dojam na sve prisutne.

Unatoč dva poraza od objektivno jačih momčadi iz Litve i Estonije, hokejaši Zagreba ostvarili su pobjedu protiv prvaka Islanda, čime su potvrdili svoju izvanrednu sportsku izvedbu.

'Jako sam ponosan na postignuća našeg kluba. Naši hokejaši pokazali su izvanrednu predanost, hrabrost i sportski duh tijekom ovog turnira. Osvojiti treće mjesto u tako jakoj konkurenciji predstavlja veliki uspjeh za nas. Ovaj rezultat potvrđuje našu sposobnost da se nosimo s najboljima i da smo na pravom putu u razvoju hokeja na ledu u Hrvatskoj. Ovakav uspjeh ne bi bio moguć bez izvanrednog truda naših igrača, trenera i svih onih koji podržavaju naš klub', istaknuo je predsjednik kluba, Stjepan Zovko.

Na Continental Cupu, igrali su sljedeći igrači:

Golmani: Domagoj Troha, Karlo Bujanić

Braniči: Bruno Kegalj, Fran Srketić, Tin Alić, Mislav Radonić, Lovro Slovinac, Domen Vedlin, Fran Svjetličić, Lovro Bokšić, Marko Zlatar

Napadači: Ivo Kaleb, Leonardo Jović, Jan Novotny, Filip Jarčov, Bruno Zovko, Hrvoje Zovko, Niko Ljubičić, Juraj Klobučar, Filip Svjetličić, Leonardo Stipković

Nedostajali su još neki bitni igrači, poput Stjepana Čizmadije, Tibora Stančića, Renata Babića, Jana Tadića i Marka Tadića.

Ovo je momčad koja će se natjecati u IHL ligi (International Hockey League) te će pokušati obraniti naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2023./2024. Ovaj turnir predstavlja važno iskustvo za mladu momčad i uvod u sezonu u kojoj se Zagreb natječe u IHL ligi zajedno s momčadima iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

KHL Zagreb već dugi niz godina provodi inicijativu za razvoj hokeja među najmlađima projektom 'Postani hokejaš', koji uključuje besplatnu školu klizanja. Škola je namijenjena djevojčicama i dječacima u dobi od 4 do 8 godina i predstavlja početak njihovog sportskog putovanja. Projekt 'Postani hokejaš' osmišljen je kako bi privukao nove mlade talente u svijet klizanja i hokeja na ledu. Besplatna škola klizanja provodi se tijekom cijele sezone. Cilje je da ove godinu školu hokeja završi oko 200 djece. Više informacija i prijavu možete pronaći na web stranici kluba.

'KHL Zagreb ostaje predan razvoju hokeja na ledu u Hrvatskoj i promicanju ovog uzbudljivog sporta među mladima. Očekujemo uspješnu sezonu, punu strasti i sportskog duha, te pozivamo sve ljubitelje hokeja da se pridruže našoj podršci i budu dio ove velike sportske priče', zaključio je Zovko.

Sljedeća domaća utakmica KHL Zagreba igra se protiv HK Triglav u subotu, 7. listopada, u 17:30 sati na klizalištu Zagrebačkog Velesajma. Iz kluba pozivaju sve navijače i ljubitelje hokeja da dođu na klizalište i pruže podršku. Ulaz na utakmicu je besplatan. Sezona će se nastaviti s još tri domaće utakmice, a regularni dio prvenstva završava 3. veljače 2024. godine, kada počinju playoff utakmice.