RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Zagreb u Mađarskoj doživio peti poraz

01.12.2012 u 19:47

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreb Croatia Osiguranja poraženi su na gostovanju kod Pick Szegeda 26:24 u 7. kolu skupine D Lige prvaka

Zagrebu je pobjeda protiv Pick Szegeda, ostvarena u Zagrebu u 1. kolu (30:27), bila ujedno i jedina ove sezone u Ligi prvaka. Nakon toga su upisali remi protiv Dinamo Minska (27-27), pa zaključno sa ovom utakmicom i peti uzastopni poraz.

Hrvatski je prvak na poluvremenu zaostajao šest golova (16:10), a u nastavku je tu prednost uspio smanjiti i izgubiti sa 'samo' dva razlike, što bi u konačnici moglo biti bitno zatvori li se međusobni krug jednakog broja bodova sa Pickom, budući je u prvom susretu, kao što smo spomenuli, dobio sa plus 3.

Najefikasniji igrač Zagreb CO-a bio je Luka Stepančić sa 6 golova, dok su po pet zabili Lovro Mihić i Stipe Mandalinić. Kod Picka je najbolji sa devet golova bio Slovak František Šulc.

Zagrebu je ovo bila posljednja utakmica u LP ove kalendarske godine, a poraz je dodatno umanjio šanse kluba da okonča među četiri najbolje momčadi koje će nastaviti natjecanje.

'Podlegli smo atmosferi i nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. Nismo bili gusti u obrani, ni agresivni. Sve smo odradili na pola puta…Grizli smo na milimetar šanse, no nismo imali strpljenja. U drugom poluvremenu smo bili agresivniji i bili smo bolji i odmah smo došli u realizaciju i došli smo u život. Šteta, izgubili smo dvije lopte i uspjeli smo na kraju izgubiti s dva pogotka razlike', rekao je nakon utakmice trenera Zagreba Slavko Goluža

S druge strane Antonio Pribanić iz Szegeda je čestitao 'zagrebašima'.

'Čestitao bi Zagrebu koji se borio do samog kraja. Šteta što nismo pobijedili s više od tri gola koliko je bilo u prvoj utakmici, no bitno da smo dobili. Znali smo da Zagreb možemo dobiti jedino agresivnom obranom i to nam je uspjelo'.