PRVA HNL - 15. KOLO

Zagreb sigurnom pobjedom pobjegao s dna

20.11.2009 u 17:33

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 15. kola T-Com Prve HNL Zagreb je na svom stadionu sa 4:0 svladao Zadar te barem nakratko prepustio dno tablice sesvetskoj Croatiji. Štimčeva je momčad tako upisala treću uzastopnu pobjedu na domaćem terenu

Nogometaši Zagreba na svom su se stadionu poigrali sa Zadrom te sigurnom pobjedom 4:0 prepustili dno tablice Croatiji iz Sesveta. Po svemu sudeći, barem za neko vrijeme, jer Croatia u subotu gostuje kod Hajduka, koji, bez obzira na formu, teško može propustiti bodove u gostima. Zagrebu je ovo treća uzastopna pobjeda na domaćem terenu, a prije Zadra 'pjesnici' su pobijedili Dinamo i Croatiju.

Zagreb je do vodstva stigao već u trećoj minuti preko Davora Vugrinca, koji igra u sjajnoj formi. Krstanović je prošao kraj  dvojice braniča Zadra, a kada je s lijeva ušao u 16-erac, dao je povratnu loptu za Davora Vugrinca, koji je s 12 metarapogodio donji desni kut. Naravno, taj je pogodak donio ogromno olakšanje domaćim igračima, koji su već u prvom dijelu mogli riješiti pobjednika, no neprecizni su bili i Grgić i Krstanović i Vugrinec.

Krstanović se iskupio u 53. minuti, kada se odlično snašao u petercu gostiju. Zagreb se nije uspavao ni nakon ovog gola, stvorili su još dvije, tri prigode, a u samo dvije minute završnice utakmice (88. i 90) preko Katela, prekrasnim udarcem s 20-tak metara, i Vugrinca kojem je asistirao dedić, potopili su nemoćni Zadar.