ZNA SE TKO JE FAVORIT

Zagreb respektiraju, ali u Barci se najviše boje - sebe

16.04.2015 u 16:32

Bionic
Reading

'Pobjeda u Zagrebu podigla nam je moral no konačni pobjednik još uvijek nije odlučen', istaknuo je branič rukometaša Barcelone Viran Morros (31) uoči uzvratnog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka protiv hrvatskog prvaka PPD Zagreba, koji je na programu u subotu (18.30 sati). U prvoj utakmici u zagrebačkoj Areni bilo je 25:23 za Barcelonu.

'Ta pobjeda nam je bila važna ne samo zbog rezultata, koji je dobar, nego i zato jer nam je podigla moral. Proteklih godina smo uvijek imali problema u gostima u četvrtfinalu, no ove sezone smo naučili na tim pogreškama', izjavio je Morros

Barcelona je u posljednje tri sezone gubila u prvim utakmicama četvrtfinala i to od Kopenhagena, Atlético Madrida i Rhein-Neckar Loewena.

'U Zagrebu smo zato odigrali odlično prvo poluvrijeme, a iako je i drugi dio bio dobar, možda nam je malo sreće nedostajalo u samoj završnici', napomenuo je branič visok 1,99 metara koji će nastojati blokirati pucače Zagreba.

'Ništa još uvijek nije odlučeno. Uđemo li loše u utakmicu mogli bismo se loše provesti', dodao je Moros

Zagrebaši su se uoči četvrtfinala nadali iznenađenju jer Barcelona u svom prvenstvu nema ravnopravnog suparnika pa je već sada pet kola prije kraja osigurala naslov bez izgubljenog boda.

'To je nešto što često slušamo, no treba reći da je to dvostruki mač. Naime, igrači dođu odmorni na europske utakmice, a ako je netko ozlijeđen može pauzirati u prvenstvu kako bi spreman dočekao susret Lige prvaka', objašnjava Morros.


Ne uspije li Barcelona proći pored Zagreba na završni turnir koji se igra idući mjesec u Kölnu bit će to veliki neuspjeh.

'Većina mojih suigrača je navikla na to. Imamo igrače koji se znaju nositi s tim pritiskom i nama je uvijek minimalan cilj biti na Final Fouru. Ove godine bih zamijenio bilo koje osobno priznanje za naslov Lige prvaka', poručio je jedan od najboljih braniča Europe.