SUPER UVJERLJIVI 'MRAVI'

Zagreb održao Zadru lekciju iz košarke

17.05.2011 u 21:53

Bionic
Reading

Zagreb je bez puno muke stigao do prve polufinalne pobjede nad Zadrom i u drugoj utakmici već će tražiti priliku da izbori finale i konačnu borbu za naslov prvaka Hrvatske

Luka Žorić, Kruno Simon, Damir Mulaomerović i Josh Heytvelt poigravali su se s obranom Zadra u dvorani Kreše Ćosića na Višnjiku i na kraju stigli do uvjerljive pobjede 98:79 u prvoj polufinalnoj utakmici košarkaškog prvenstva Hrvatske. 'Mravi' su od starta bili uvjerljivi, već do sredine druge četvrtine stigli do plus 24, no domaćini su prvenstveno preko Marka Cara ipak smanjili zaostatak na obećavajućih minus četiri (38:42).

U drugom dijelu ponovno su Zagrepčani izvrsno krenuli, podigli prednost na dvoznamenkasti broj koševa i rutinirano održavali razliku do kraja susreta. Pritom je Žorić bio nezaustavljiv u napadu, ali i neprelazan u obrani, tricama je koš Zadra zasipao Heytvelt, a Simon i super iskusni Mulaomerović pridodali u i svoj učinak za konačnih plus 19.

U domaćem sastavu Car je zabio 21, a dvoznamenkasti su još bili Ivanov (16), Brown (15) i Vladović (10), dok su gosti imali više raspoloženih igrača; Žorić je zabio 29 uz 14 skokova i četiri blokade, Heytvelt je stigao do 25 koševa uz trice 6:8, Simon je zabio 19, ali i ostvario osam skokova i sedam asistencija, a Mulaomerović pridodao 16 koševa.

Iduća utakmica Zadra i Zagreba igrat će se već u subotu i to u Trnskom i ako 'mravi' ostvare pobjedu, plasirat će se u finale i boriti za naslov prvaka Hrvatske. Ako je suditi prema zadarskoj utakmici, samo čudo i luda šuterska večer Zadrana mogla bi spriječiti Zagrepčane da 'dvokorakom' stignu u finale.

U srijedu je u Zagrebu na rasporedu prva utakmica drugog polufinalnog para; Cedevita će kao domaćin u domu Dražena Petrovića ugostiti Cibonu.