SPORTSKI PONOSI

Zagreb odao priznanje Kosteliću i Sandri

02.02.2011 u 23:30

Bionic
Reading

Na prigodnoj svečanosti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski večeras su proglašeni najbolji športaši grada Zagreba, a ta priznanja za 2010. godinu dobili su atletičarka Sandra Perković i skijaš Ivica Kostelić

Predsjednik Zagrebačkog športskog saveza Tomislav Šepec na početku svečanosti je naglasio da je 2010. godina rezultatski bila najuspješnija godina u povijesti Zagrebačkog športskog saveza.

'U protekloj godini je 177 zagrebačkih športašica i športaša osvojilo rekordne 232 medalje u čak 33 športa i to samo na najvećim svjetskim i europskim, pojedinačnim i ekipnim, natjecanjima svih uzrasta. Osvojene su 64 zlatne, 86 srebrnih i 82 brončane medalje, od čega 55 na svjetskim i 91 na europskim prvenstvima. To je čak 69 medalja, odnosno 42 posto više nego 2008.,' ponosno je kazao Šepec.

Najbolja ženske ekipe Zagreba u 2010. godini je Kuglački klub Zagreb, dok je isti naslov kod športaša pripao Rukometnom klubu Croatia osiguranje. Nagradu za najuspješnije trenere prošle godine dobili su Ante Kostelić, Ivan Ivančić i Nikola Bralić, dok su Trofej ZŠS-a za životno djelo dobili: Josip Feldbauer, Fredi Kramer, Marijan Maras, Mario Milanović-Litre i Franjo Prot, a Godišnje nagrade: Perica Bukić, Tomislav Crnković, Nenad Žugaj, Iva Vlahek, Valent i Martin Sinković te Damir Martin.

Posebnim priznanjima ZŠS-a nagrađeni su i najuspješnijim športašima s invaliditetom, a njih su za 2010. godinu primili Kristijan Vincetić, Ruža Markešić, Sanja Milojević i Rea Hraski.

Najuspješnji mladi športaši u 2010. godini su: Ivan Capan (plivanje), Filip Hrgović (boks), Marino Milićević (boćanje), Dominik Etlinger (hrvanje), Tin Solenički (taekwondo), Domagoj Zerec (nanbudo), Ana Pavlović (taekwondo), Marina Sumić (taekwondo), Ivana Maranić (judo), Mateja Jeger (stolni tenis), Dino Bonačić i Ariana Tucman (akrobatski rock'n'roll) te Kiara Turković (nanbudo).