DALMATINSKI DERBI

Zadru pripala drama u okršaju na Gripama

15.12.2012 u 20:11

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra pobijedili su na Gripama domaći Split 78:75 u prvoj utakmici 13. kola regionalne, ABA lige…

Splićani su, tako, pretrpjeli drugi poraz pred svojim navijačima, nakon onog od Partizana. Zadar je, pak, upisao drugu uzastopnu pobjedu u ligi i sada su obje momčadi na omjeru 5-8.

Zadrani su u zadnje dvije minute ušli s prednošću 72:67. Ipak, Splićani su se vratili i košem Sobina stigli do vodstva 73:72. Gostujući košarkaši ipak su bolje odigrali u samoj završnici i upisali su pobjedu.
Goste su predvodili Vrbanc sa 18 i Krasić sa 15 koševa, dok su u Splitu najbolji strijelci bili Vukušić s 22 i Mimica s 15 koševa.

'Bili smo u grču, razočarani smo, trebali smo dobiti ovu utakmicu. Morali smo ući muški, a to nismo napravili,' kazao je Vukušić.

Zadrov trener Ante Nazor, dijete Gripa, bio je presretan.

'Igrači su izborili pobjedu, ovo je sport igrača, a ne trenera. Bili smo borbeni, koncentrirani, imali smo veliku motivaciju. Većim dijelom smo kontrolirali utakmicu. Split ima vrhunske igrače, prije utakmice u svlačionici sam ih nazvao majstorima 'egala'. Impresije su bogate, ponosan sam što sam sudjelovao u dalmatinskom derbiju, kolijevci naše košarke. Dokazali smo da nismo za otpis, ova mlada momčad ima perspektivu,' rekao je Nazor.

A trener Splita Mladen Erjavec samo je slegnuo ramenima.

'Ušli smo premekano, to je odredilo cijelu utakmicu. Nismo bili agresivni, čvrsti na lopti. U napadu smo igrali kako Zadru odgovara. U drugom dijelu smo digli agresivnost, na kraju se vratili, izgubili smo utakmicu za jednu loptu. Sve u svemu, Zadar je zasluženo pobijedi,'- rekao je Erjavec.