NEDORASLI RUSI

Zadrani sezonu otvorili s plus 56

30.08.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Samara je bila nedorastao protivnik košarkašima Zadra u premijernoj utakmici sezone. Pred dvije tisuće gledatelja Zadrani su na Višnjiku pregazili goste iz Rusije 101:45

Od samog početka i tri povezane trice Bariše Krasića do posljednje sekunde u kojoj je poentirao povratnik u zadarske redove Ivan Mikulić bila je to igra mačke i miša. Svi zadarski igrači upisali su se u strijelce, a predvodio ih je Krasić sa 16 koševa. Dvoznamenkasti broj ubačaja imali su još dva Franka, Kaštropil i Šango (po 12) i Šime Olivari (11).

Zadarski Amerikanci Romeo Travis i Gary Ervin pokazali su košarkaško znanje, ali i poneku tehničku pogrešku viška kao i nedostatak snage. Publika je zadovoljna viđenim ovacijama ispratila igrače Ante Nazora s parketa, no valja napomenuti kako lošiju momčad od Samare odavno nismo vidjeli na Višnjiku.

Koliko može i vrijedi nova momčad Zadra, pokazat će početkom regionalne lige u kojoj je čekaju kudikamo ozbiljniji protivnici. Premda je rano za ocjene, čini se kako bi uz Gorana Vrbanca, koji je izostao zbog reprezentativnih obveza, i Jozu Brkića, koji je susret odgledao s tribina zbog lakše ozljede, Zadar u ABA ligi mogao biti konkurentan svim momčadima, posebice u svojoj dvorani.