POVRATAK KORIJENIMA

Zadarski plan za povratak u europsku elitu

12.05.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar održao je radionicu kojoj su prisustvovali predstavnici kluba, sponzora te navijačke skupine Tornado, a na njoj je izglasan strateški plan za iduće tri godine

Zadarski skup rezultirao je vrlo konkretnim zaključcima, a konačan cilj ovog opširnog projekta je stvaranje preduvjeta za plasman u Euroligu do 2014. godine.

Prvenstveno se traže rezultati i ta točka stavlja se pod odgovornost trenera momčadi i sportskog direktora. Očekuju se finala u državnom prvenstvu i kupu, plasman među četiri u regionalnoj ligi te među osam u Eurocupu. Osvajanje regionalne lige očekuje se do 2012. godine, a plasman u Euroligu do 2014. godine.

Dalje, traži se povratak korijenima. Od omladinskog pogona očekuje se plasman dvojice talenata u prvi sastav svake sezone, a od agenta i uprave kluba povratak što većeg broja igrača koji su ponikli u klubu ili regiji. Najavljeno je osnivanje agencije u vlasništvu kluba koja mora voditi većinu prvotimaca te uska suradnja s klubovima iz regije kojom će se povećati mogućnost dovođenja mladih ili već afirmiranih igrača. Organizirat će se i ljetni kampovi te mreže skauta u Hrvatskoj i BiH. Cilj je stvoriti momčad s najmanje osam domaćih igrača.

Najavljuje se i promocija zdravog načina života osnivanjem košarkaške akademije, osnivanje zadarske lige za osnovne i srednje škole do 2010. godine te sudjelovanje prvotimaca u promotivnim akcijama tog karaktera.

Želja im je utakmice pretvoriti u okupljalište čitavih obitelji, tematski urediti čitavu okolinu dvorane i ponuditi djeci košarkaške sadržaje sukladno njihovom uzrastu.

Uvodi se i transparentnost u poslovanju koju bi trebala osigurati posebna revizorska firma, a taj se segment stavlja na odgovornost klupskim vlasnicima. Uprava će se restrukturirati, s time da će svaki član snositi odgovornost za sektor kojim se bavi.

Ciljevi će se nastavljati isticati svake godine.