SVE ZA HRVATSKU

Zadarska veza pomoći će Subašiću da zaustavi i Ronalda!

23.06.2016 u 14:33

Bionic
Reading

Iako je od dvoboja sa Španjolskom prošlo već nekoliko dana, Subašićeva obrana Ramosova penala i Modrićeva poruka na koju će stranu igrač Reala pucati, zanimljiva su tema brojnim inozemnim novinarima. Naravno, pitanje je hoće li se Subašić istim trikom poslužiti i protiv Cristiana Ronalda

Hrvatska je nogometna reprezentacija u svojoj povijesti tri puta igrala s Portugalom. U subotu će i četvrti put, u najvažnijoj utakmici. Naime, jedinu službenu utakmicu naši su s Portugalom igrali na Euru u Engleskoj, i tada su izgubili 3:0 ali u rezultatski nevažnoj utakmici. Potom su još dva puta gubili u prijateljskim utakmicama.

No, ono što brine jest da Hrvatska u te tri utakmice nije zabila ni jedan gol. Danijel Subašić sigurno ga neće zabiti, ali zato će njegov zadatak biti braniti udarce jednog od najboljih nogometaša svih vremena, Cristiana Ronalda, koji je s dva gola Mađarima potvrdio povratak u pucačku formu.

'Portugal je jaka momčad, prema naprijed su individualno jaki, s Ronaldom posebice. Nisu odigrali ove tri utakmice na nikom nivou, ali Portugal je Portugal, imaju najboljeg igrača na svijetu. Mi smo puni samopouzdanja, vidjet ćemo', rekao je Subašić.

U Monacu igra s Portugalcima, a da nije bilo ozljeda na Euru bi bila još dva njegova suigrača. Sada su tu samo Carvalho i Moutinho.

'Dobro se poznajemo, nema tu tajni. Mi imao svoju igru i igrat ćemo svoju igru. Nema lagane utakmice na Euru. Ždrijeb je htio Portugal, možda je i bolje nego neka manja reprezentacija koja se začahuri iza i ne možeš ga probiti. Dobro poznajem Portugalce, suigrači su mi, a trener u Monacu mi je Portugalac. Imamo odlične odnose. Bernardo Silva je odličan igrač i puno nedostaje Portugalu'.

Hoćete li Modrića pitati za savjet u svezi Ronalda.

'To je tako ispalo, gledam utakmice prije na videu. Ali sigurno je kada moj jedan Zadranin brine o meni i svima nama. Hvala mu'.

Može li se pripremiti za Ronalda?

'Teško je, ali može se. Bit će zanimljivo, puno adrenalina. Ako budemo kompaktni kao do sada, mislim da možemo sve to prebroditi'.

Hrvatska je u dosadašnja tri ogleda upisala tri poraza. Postoji li kompleks?

'Može ova generacija srušiti tu neugodnu tradiciju. Dosad nismo dobivali ni Španjolce, pa smo ih sada uspjeli 'skinuti'.'

Tko je favorit? Kako protiv Ronalda?, pitao je portugalski novinar.

'Nema favorita, u ovoj fazi natjecanja, do finala izgledi svih su 50-50. Male ekipe su dale velike probleme velikima. Nema ovdje loše momčadi. Dosta je priče o Ronaldu, dosadno je pričati o njemu, gledam ga svaki dan na televiziji'.

I za kraj morao je Subašić još jednom objasniti kako je obranio penal Ramosu.

'Dosadno je o tome već pričati. Odlučio sam ostati na sredini, malo samo otišao prema naprijed, ali što ima veze', završio je Subašić.