FINALE - 2. UTAKMICA

Zadar protiv oslabljene Cibone vraća neizvjesnost

30.05.2009 u 10:42

Bionic
Reading

U subotu u 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić na rasporedu je druga utakmica finala između Zadra i Cibone. U prvoj su slavili izabranici Velimira Perasovića sa 86:75 te tako poveli u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede

Na Višnjiku u dvorani Krešimir Ćosić igra se druga utakmica velikog finala između dvije najbolje hrvatske košarkaške momčadi. Branitelj naslova Zadar dočekuje Cibonu koja se u dosadašnjih 17 prvenstava čak 14 puta okitila titulom prvaka. Prvi čin predstave otišao je u korist 'vukova' i Zadrani su svjesni da bi novim porazom gotovo predali trofej.

'Moramo pobijediti iako smo svjesni da će to biti jako teško. Cibona je odlična momčad, no mi više ne možemo ponoviti onako lošu igru kakvu smo pružili u Zagrebu. Nadam se velikoj posjeti navijača. S atmosferom koju će oni napraviti mi ne možemo igrati loše i teško možemo izgubiti. Obećavam da ćemo ginuti za svaku loptu na parketu i vjerujem da ćemo se po završetku utakmice svi skupa radovati', rekao je Gruzijac u redovima domaćina Vladimer Boisa za Ezadar.hr.

Cibosima je bilo jako važno startati pobjedom, pogotovo zato što ih muče ozljede, a i sada će biti oslabljeni, jer neće biti ni Nikše Prkačina ni Vedrana Vukušića.

'Ne smijemo dopustiti Zadru dodatne napade, moramo im spriječiti napadački skok. Znamo da će ambijent biti drugačiji, a isto tako znamo što moramo napraviti da dođemo do druge pobjede', rekao je za Sportske novosti Marin Rozić prije puta u grad košarke.

Ipak, to će biti puno teže ostvariti bez spomenutog ozlijeđenog dvojca.

I kod Zadra je liječnička služba imala posla, pogotovo s leđima Gečevskog, ali svi izabranici Zmage Sagadina će stisnuti zube i istrčati na parket.

Ovo je deseto finale između Cibone i Zadra. U devet prijašnjih zagrebačka momčad je slavila osam puta, dok Zadrani pamte trijumf iz 2005. godine.