KREŠIN KUP

Zadar i bez Travisa prijeti Ciboni

06.02.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u Zagreb na završnicu Kupa Krešimira Ćosića dolaze bez Amerikanaca Chaissona Allena i Romea Travisa

Prvi se razilazi s klubom, drugi oporavlja od diskus hernije.

'Allen je i sam shvatio da nakon božićnih blagdana nije dao ono što se od njega očekivalo. Statistika je prazna. Tražimo s menadžerima najbolji mogući način rastanka', kazao je sportski direktor kluba Branko Skroče i dodao kako će u nastavku sezone organizacija igre biti u rukama Tonija Prostrana i Vedrana Morovića te da se neće, barem za sada, posezati za zamjenom za Allena.

Romeu Travisu, prema procjeni klupskog liječnika, nužan je odmor i mirovanje zbog bolova u leđima. Osnovni cilj Zadra ove je sezone osigurati nastup u ABA ligi i u sljedećoj sezoni. Prvi korak na tom putu je izbjegavanja posljednjeg mjesta u regionalnom natjecanju, a drugi, ako ostane mađarski Szolnoki na začelju do kraja, kroz domaće prvenstvo izboriti jedno od prva tri mjesta. Bez Travisa to se uistinu čini kao nemoguća misija.

Dobra vijest za Zadrane povratak je u momčad Bariše Krasića koji se. poput Joze Brkića, još uvijek nije dovoljno oporavio od ozljede, ali će sigurno biti spreman participirati u igri Zadra. U polufinalnom dvoboju s Cibonom Zadar se nada pobjedi.

'Dobro se poznajemo, nismo u najboljem stanju ni mi ni oni. Međutim ovo je Kup, dijeli se prvi trofej. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu, a finalu je sve moguće', poručio je Skroče.