problem za 'bile'

Zabrinuti Ivan Leko iskreno priznao: Ne znam s kim bih krenuo u službenu utakmicu

06.07.2023 u 09:55

Bionic
Reading

Hajduk je u trećoj pripremnoj utakmici u Sloveniji pobijedio mađarski ZTE 3:1, ali trener 'bilih' Ivan Leko nema previše razloga za zadovoljstvo. Otvoreno je o svim problemima progovorio nakon susreta

Hajduk punih 60 minuta utakmice nije djelovao dobro, dapače, ako 'bili' misle ovako igrati, neće biti dobro. Jasno je to i treneru 'bilih' Ivanu Leki te je nakon utakmice, bez obzira na pobjedu 3:1, djelovao zabrinuto.

'Momčad koja bi trebala biti 'gro' startera nije bila dobra. Prvo poluvrijeme sporo, kilavo, mekano u fazi obrane, puno udaraca se dozvoljavalo, puno se trčalo natrag. Treba sve to otvoreno reći. S druge strane, odlična reakcija igrača s klupe. Gladnih, željnih igre...', pričao je Leko nakon susreta te zaključio:

'Poslije utakmice pričao sam sa svima, ne znam s kim bih sutra krenuo u službenu utakmicu. Jer ovi koji su trebali krenuti bili su lošiji, a ovi koji nisu trebali bili su bolji. Fali nam zdrave konkurencije na treningu, to se osjeti. Taj faktor comfort zone treba izbjeći i dobro je da nam se ovo događa. Bitno je pobijediti zbog situacije oko kluba, a za nas je naučiti i vidjeti gdje smo.'

Pa gdje su onda razlozi ovako loših 60 minuta igre njegove momčadi? Pripreme su, je li u pitanju umor?

'Ne ubijamo na pripremama, nego nastojimo normalno trenirati i raditi na fizici. Želimo biti u dobroj formi i spremni pobjeđivati. Sigurno je u pitanju psihologija, glad i comfort zona. Nismo svježi i lagani, ali takva je faza priprema', kaže Leko i nastavlja tražiti alibije:

'Bilo je vruće, bio je tvrd i suh teren, ali svake tri minute je udarac na gol. Premekano smo igrali, a to je stvar stanja uma. Došli su protivnici koji su agresivni, moraš na to odgovoriti i to mi se nije svidjelo.'

Konačni rezultat i pobjeda 3:1 djelo je izvanserijske klase Marka Livaje. Koliko je Hajduk opet ovisan o njemu?

'Apsolutno, nitko to ne krije, ekipu stvaram oko Marka Livaje. Ne lažem se pričom ovo je kolektivni sport. Ne, nismo svi isti, mi slažemo momčad oko Livaje. Ovo je bio pravi Livaja. Ostalima pomogne. Ovo je Marko Livaja, kad je on ovakav, onda pomogne i drugima, otvaraju mu prostore i svi su odlični', kaže Leko te otkriva kako sprema momčad za Superkup koji će Hajduk 15. srpnja na Maksimiru morati igrati bez kažnjenog Livaje:

'To je prilika i za druge, ali i ogroman hendikep, jer nismo isti s Markom i bez njega. Nećemo skinuti gaće i tražiti alibi, reći nema Marka pa ne možemo', rekao je Leko.

Osvrnuo se Leko i na moguća pojačanja, prijelazni rok još traje...

'Fale tri, četiri pozicije sigurno... U biti, neću više govoriti broj, je li. Nema brojeva jer će ispasti cirkus. Tako je kako je. Možda smo se sad promijenili, šutimo, radimo, nastojimo uvijek gledati pozitivno, ali i biti kritični kad je vrijeme za kritiku. Ne lagati ljude. Svi mi imamo inteligenciju, vi gledate, navijači gledaju, mi gledamo. Ne možemo se praviti budale i varati ljude', zaključio je trener Hajduka Leko.