ne odustaje

Zaboravljena slavna tenisačica s 39 godina na Australian Openu

10.01.2018 u 18:31

Bionic
Reading

Patty Schnyder ne odustaje od svoje profesionalne karijere i ovog će tjedna pokušati kroz kvalifikacije izboriti glavni turnir Australian Opena...

Švicarska 39-godišnja tenisačica ostala nam je u sjećanju po onom odličnom finalu Charlestone u kojem je izgubila od Ive Majoli davne 2002. godine, a u karijeri se može pohvaliti s 11 titula na WTA turnirima.

I dok Majoli ne igra tenis već punih 14 godina, Schnyder se ne predaje i posljednjih sezona uporno nastupa na malim turnirima i pokušava oživjeti svoju karijeru.

Schnyder još nije za 'staro željezo' i drži pristojno 150. mjesto na ljestvici, a ovog tjedna pokušat će nešto što joj nije uspjelo punih sedam godina: zaigrati u glavnom ždrijebu jednog Grand Slam turnira.

Patty će u Melbourneu morati pobijediti tri meča protiv suparnica nižeg renkinga ako se želi dokopati mečeva s onima najboljima sljedećeg tjedna. Ako joj to uspije na pragu četrdesete, bit će to uspjeh u stilu legendarne Kimiko Date Krumm koja se držala na WTA razini sve do svoje 47. godine...