problemi za velikana

Nova potvrda da bi Rafa Nadal mogao ostati bez svog teniskog trona!

09.01.2018 u 09:22

Bionic
Reading

Rafael Nadal vratio se ovog utorka tenisu na ekshibiciji u Kooyongu, no poraz 6-4, 7-5 od Richarda Gasqueta pokazuje da bi na Australian Openu lako mogao ostati bez prvog mjesta na ljestvici...

Čini se da se Rogeru Federeru otvara put prema novoj Grand Slam tituli, ali i prvom mjestu na ljestvici. Iskusni 36-godišnji Švicarac izgledao je odlično na Hopman Cupu, dok su svi njegovi najveći rivali u problemima.

  • +8
Finale Mastersa u Šangaju; Federer vs Nadal Izvor: Reuters / Autor: ALY SONG

Andy Murray zbog operacije je morao otkazati svoje nastupe u ovom dijelu sezone, dok Novaka Đokovića muči ozljeda lakta i uopće nije igrao uoči Australian Opena. Čini se da puno bolja situacija nije ni s Rafom Nadalom koji je otkazao svoje nastupe u Abu Dhabiju i Brisbaneu, a povratnički meč ovog utorka nije bio nimalo uspješan.

Naime, Rafael je izgubio 4-6, 5-7 od Richarda Gasqueta na ekshibiciji u Kooyongu. Francuz već neko vrijeme nije među najboljima na svijetu pa je ovo potvrda da bi se Nadal mogao rano oprostiti od Australian Opena, a također možda i ostati bez prvog mjesta na ljestvici.

'Ima još vremena do Melbournea, Nadal još može postati opasan,' smatra Gasquet, no prvi Grand Slam turnir sezone počinje već sljedeći tjedan. Ako ga Federer osvoji, lako bi se mogao ponovo naći na teniskom vrhu. Dimitrov, Zverev, Thiem i Čilić trebali bi mu biti najopasniji protivnici...