u sebi je 'pucao' od sreće

Zabio je najvažniji gol u karijeri, ali imao je itekako valjani razlog zašto ga nije proslavio

07.02.2020 u 10:48

Bionic
Reading

Madridski Real doživio je u četvrtak poraz 3:4 na svom stadionu u četvrtfinalu Kupa kralja, od Real Sociedada iz San Sebastiana. Veliko je to iznenađenje u nogometnom svijetu, jer 'kraljevski' je klub bio apsolutni favorit

Velikih 15 bodova prednosti na tablici španjolske La Lige, razlika u vrijednosti, ali i raspoloženju, jer madridski Real je nanizao četiri uzastopne pobjede, dok je baskijska momčad u posljednje četiri imala čak tri poraza. Sve to jasno je sugeriralo da su 'kraljevi' veliki favoriti i da bi u ovom nogometnom okršaju bilo čudo da se dogodi suprotno.

Ali, eto, dogodilo se. A jedan od igrača koji su se proslavili u ovoj utakmici je i mladi Norvežanin, 21-godišnji Martin Odegaard, koje su 'kraljevi' još 2014. godine dignuli u nebesa, dovevši ga kao 16-godišnjeg dječaka iz Strømsgodseta.

Naravno, nitko nije očekivao da će odmah iz postati 'igračina', već se trebao kaliti kroz B momčad Reala. Međutim, kao da je u njegovom razvoju počelo zapinjati, pa ga je 'kraljevski klub' počeo slati po posudbama. Prvo je otišao u nizozemski Heerenveen, potom u Vitesse, a od srpnja 2019. godine je u Real Sociedadu.

Istina, sve je to vrijeme na radaru ljudi iz Madrida, ali dojma smo da ga do ove utakmice baš i nisu doživljavali.

Potvrđuje to i izjava klupske legende, a koja danas odnaša dirketorsku funkciju, Emilija Butragueña., koji je uoči kup- ogleda rekao sljedeće.

'Vrlo smo zadovoljni napretkom Odegaarda. Sazrio je, ali nadamo se da to neće pokazati na ovoj utakmici...', kao da je Butragueño prozvao Odegaarda, dodavši kako bi se Norvežanin mogao u Madrid vratiti već sljedeće sezone.

Sada je pak Odegaard zabio kontra 'svog' Reala, i to na Santiago Bernabeuu. Iz razumljivih razloga nije htio slaviti, osim tek simboličnog zagrljaja sa suigračima. Ali sigurni smo da je u sebi 'pucao' od sreće.

Sažetak dvoboja dvaju Reala pogledajte OVDJE.

  • +5
Kup kralja, četvrtfinale, Real Madrid - Real Sociedad, 2020. Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ